cultura

Gastronomia

Cinc anys fent xup-xup

El col·lectiu Cuina Vallès celebra el cinquè aniversari i sorteja onze sopars entre els clients dels restaurants associats

Els cuiners aposten per productes de la zona, com ara la mongeta del ganxet

Cuina Vallès és un col·lectiu d'onze restaurants del Vallès Occidental que va néixer l'octubre del 2006 per difondre la gastronomia de la comarca i els productes autòctons. I, coincidint amb el cinquè aniversari, el col·lectiu sortejarà al gener onze sopars entre els clients que a partir d'ara facin un àpat als restaurants associats –Capritx (Terrassa), Garbí (Castellar), Can Feu (Sabadell), Forrellat (Sabadell), 9 de la Borriana (Sabadell), Can Piqué (Montcada i Reixac), Can Vinyers (Matadepera), El Cel de les Oques (Terrassa), La Terrassa del Museu (Terrassa), Lossum (Sant Quirze) i Ristol (Viladecavalls)–. L'aniversari arrenca amb el lema “Ja fa 5 anys... que fem bullir l'olla”, que recull la voluntat de divulgar les excel·lències del Vallès Occidental des del punt de vista gastronòmic. Per a aquesta divulgació, Cuina Vallès ha tingut com a companys de viatge l'Associació de Mestres Productors Agroalimentaris del Vallès Occidental i la Fundació Miquel Agustí. Fruit d'aquesta col·laboració, s'ha potenciat el coneixement de la mongeta del ganxet, i també del cigró menut, la botifarra terregada, els ous de Sant Llorenç i l'oli d'Ullastrell, entre altres productes.

El president de Cuina Vallès, Carles Calsina, explica que el col·lectiu podria créixer l'any que ve amb un altre restaurant i que al novembre agrairà a col·laboradors i institucions el suport al llarg d'aquests anys amb un sopar. Calsina vol que Cuina Vallès “faci bullir l'olla com més millor” per donar-se a conèixer i fomentar el consum de productes autòctons. I tenir un restaurant amb una estrella Michelin –Capritx– els ajudarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA