cultura

Gastronomia

Cinc anys fent xup-xup

El col·lectiu Cuina Vallès celebra el cinquè aniversari i sorteja onze sopars entre els clients dels restaurants associats

Els cuiners aposten per productes de la zona, com ara la mongeta del ganxet

Cuina Vallès és un col·lectiu d'onze restaurants del Vallès Occidental que va néixer l'octubre del 2006 per difondre la gastronomia de la comarca i els productes autòctons. I, coincidint amb el cinquè aniversari, el col·lectiu sortejarà al gener onze sopars entre els clients que a partir d'ara facin un àpat als restaurants associats –Capritx (Terrassa), Garbí (Castellar), Can Feu (Sabadell), Forrellat (Sabadell), 9 de la Borriana (Sabadell), Can Piqué (Montcada i Reixac), Can Vinyers (Matadepera), El Cel de les Oques (Terrassa), La Terrassa del Museu (Terrassa), Lossum (Sant Quirze) i Ristol (Viladecavalls)–. L'aniversari arrenca amb el lema “Ja fa 5 anys... que fem bullir l'olla”, que recull la voluntat de divulgar les excel·lències del Vallès Occidental des del punt de vista gastronòmic. Per a aquesta divulgació, Cuina Vallès ha tingut com a companys de viatge l'Associació de Mestres Productors Agroalimentaris del Vallès Occidental i la Fundació Miquel Agustí. Fruit d'aquesta col·laboració, s'ha potenciat el coneixement de la mongeta del ganxet, i també del cigró menut, la botifarra terregada, els ous de Sant Llorenç i l'oli d'Ullastrell, entre altres productes.

El president de Cuina Vallès, Carles Calsina, explica que el col·lectiu podria créixer l'any que ve amb un altre restaurant i que al novembre agrairà a col·laboradors i institucions el suport al llarg d'aquests anys amb un sopar. Calsina vol que Cuina Vallès “faci bullir l'olla com més millor” per donar-se a conèixer i fomentar el consum de productes autòctons. I tenir un restaurant amb una estrella Michelin –Capritx– els ajudarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
efemèrides

El Govern commemorarà el 2025 el centenari dels naixements d’Oriol Bohigas i de Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA