cultura

Flamenc d'avantguarda

El bailaor sevillà Israel Galván (1973) treu el flamenc del seu hàbitat natural a La curva, acotxat pel cante atonal d'Inés Bacán i la pianista Sylvie Courvoisier, parlant “tres idiomes diferents que aprenen a comunicar-se”. Galván va presentar ahir a Barcelona el seu darrer espectacle, que portarà dilluns vinent (21h) al Teatre Municipal de Girona, en el marc de Temporada Alta, i que després durà al Mercat de les Flors de Barcelona, del 22 al 25 de maig de l'any que ve. Galván, figura reconeguda en l'àmbit de la renovació del ball flamenc i de la dansa, ha confiat la dramatúrgia i la direcció escènica de la peça a Txiki Berraondo. Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, va afirmar que el treball de Galván va més enllà, “obre camins diferents”. Per això, i tenint en compte que mai abans no havia estat en el cartell del festival gironí, Sunyer va anunciar la seva intenció de tornar-lo a programar i recuperar algun dels seus treballs anteriors, com La edad de oro (2005) o Tábula rasa (2006).

Galván va presentar La curva com un joc de vibracions entre un ballarí i dues dones: una de les més singulars veus del cante jondo, Inés Bacán, gitana andalusa (Lebrija, 1958), i una pianista de jazz i música contemporània Sylvie Courvoisier, que als sis anys va començar a tocar el piano a Lausana.

Juntament amb un dels tocadors de palmas més sol·licitats del flamenc actual, José Jiménez Santiago, conegut com Bobote, i els tècnics de l'espectacle, formen un equip de “bojos per l'art”, segons la directora Txiki Berraondo, que ahir va explicar que només ha mirat de “no espatllar” la feina d'Israel Galván, de qui explica que està sempre en “procés alquímic” sobre qualsevol estímul que rep, generant contínuament nou material amb el seu cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA