cultura

Sagals de tornada

Els Sagals d'Osona descarreguen el tres de vuit després de quatre anys

Els Margeners de Guissona descarreguen un altre quatre de vuit i clouen la temporada amb la millor actuació de la seva història

Ahir es van fer realitatels pitjors presagis i un bon grapat d'actuacions es van haver de suspendre

Tothom mirant amunt. Els castellers d'arreu del país s'han fet un fart aquests dies de mirar el cel i no perdre's cap detall de les previsions meteorològiques. I és que castells i pluja no són pas gaire amics, i encara menys a aquestes alçades d'any, en què les colles han d'aprofitar les darreres oportunitats per acomplir els seus objectius. Finalment, però, ahir es van fer realitat els pitjors presagis i un bon grapat d'actuacions es van haver de suspendre, mentre altres van quedar deslluïdes i amb poques camises i públic.

Els més perjudicats van ser sens dubte les colles participants a la diada que clou el final de temporada dels Capgrossos de Mataró. Ahir, a la plaça Santa Anna de la capital del Maresme hi havia una important expectació per veure la darrera actuació d'uns Capgrossos que després d'uns mesos amb força dubtes s'havien recuperat, i amb força, en la diada de Tots Sants de Vilafranca. Es parlava del quatre de nou folrat i del set de vuit, però finalment tot va quedar en res.

Amb les colles presents a la plaça i ben enfaixades, la pluja va fer acte de presència i els blau marins van decidir suspendre la diada. Els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants van ser les colles a què també els va tocar el rebre. Els primers, en una temporada ben dolça, es van quedar sense poder sumar un altre quatre de vuit, mentre que els segons hauran d'esperar a descarregar el tres de nou amb folre.

Diades amb pluja

En altres llocs la pluja també va fer la guitza, però les colles van decidir celebrar les diades en recintes tancats. Aquest va ser el cas de Vic, on van decidir traslladar amb antelació la seva diada de final de temporada de Centelles al local de la colla a Vic. Així, sota cobert, els Sagals van descarregar el quatre de vuit abans d'atacar el tres de vuit, un castell que l'any passat van carregar en una ocasió però que feia quatre anys que no descarregaven. Després d'un primer intent desmuntat, que van tirar avall amb quints col·locats, els de la camisa taronja van brodar un tres de vuit, descarregant-lo sense patir. A la tercera ronda, com a cirereta, van descarregar el primer nou de set del seu historial, realitzat, a més, amb una sola enxaneta. Alegria, doncs, entre els osonencs, una colla que va viure el seu moment àlgid l'any 2004 alçant castells com el dos de vuit folrat. Ahir s'hi van apropar, i de valent, completant la seva millor actuació des del 2005. Els millors Sagals han tornat.

A la mateixa plaça, els Moixiganguers va finalitzar la seva millor temporada amb tres castells de set i Sant Cugat va encarar la diada de diumenge vinent descarregant el catorzè dos de set de l'any. Propera parada: tres de vuit.

Gran actuació dels Margeners

No només a Vic van estar de celebració, sinó també al municipi de Guissona, seu d'una colla de nova fornada que ha tingut un creixement meteòric. Els Margeners van completar el segon quatre de vuit
de la seva història, i, a més, van sumar-li el dos de set, completant així la seva millor actuació. Ahir a la Segarra els Castellers de la Vila de Gràcia van fer el quatre de vuit i els Minyons de Terrassa el dos de vuit, el cinc de vuit, el tres de vuit i el pilar de sis.

Vic
Diada dels Sagals d'Osona
Sagals d'Osona:
4/8, 3/8 (id), 3/8, 9/7, 2p5
Moixiganguers d'Igualada:
5/7, 4/7, 3/7, p5
Castellers de Sant Cugat:
4/7, 2/7, 3/7, p5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona