El Museu Comarcal de l'Horta disposa de 4000 peces catalogades
La major part d'elles han estat fruit de donacions del veïnat de la comarca i un 70% han estat sotmeses a restauració
Una xarnera de ferro forjat del segle XVIII és una de les peces més antigues que es conserven al Museu Comarcal Josep Ferrís March, gràcies a una de les múltiples donacions que el veïnatge de la comarca ha lliurat a aquesta institució cultural.
Ara mateix, es disposa de més de 4.000 peces catalogades, la qual cosa fa del Museu Comarcal de l'Horta Sud, una de les infraestructures etnològiques de la demarcació de València, amb major nombre d'adquisicions.
D'entre tot aquest volum de peces, tan sols 700 d'elles es troben exposades al públic degut a que, com el museu es troba ubicat a una antiga casa de llauradors bastida durant la primera dècada del segle XX, l'espai dedicat a mostrar aquests objectes, és limitat.
La majoria de les peces existents, mostren com era la vida d'una família d ela comarca dins del context de la societat preindustrial, quan en la majoria dels casos, obtenia recursos del treball de la terra. És per això que es troben catalogades sota els epígrafs de les professions de l'època: toneller, sabater, agranador, xocolater, matalafer i d'altres ja desaparegudes.