cultura

El refugi de ‘La maternitat d'Elna', al SAT

El projecte Galilei, liderat pel director Josep Galindo i el dramaturg Pablo Ley, recupera des d'aquest cap de setmana i fins al 6 de desembre La maternitat d'Elna. Es tracta d'una peça que recull testimonis històrics incorporats al llibre homònim d'Assumpta Montellà. L'obra, que va fer temporada al Club Capitol després de l'estrena a Temporada Alta el 2008, esdevé un poema líric i visual en què l'actriu Rosa Galindo interpreta tots els papers i s'atreveix a cantar, acompanyada al piano, temes populars i d'altres que es deixaven sentir en la mateixa maternitat.

Què va ser la maternitat? Un projecte benèfic d'Elisabeth Eidenbenz, morta aquest mes de maig, on van poder néixer 597 nadons de mares que es trobaven en els insalubres camps de refugiats de la Catalunya del Nord. L'obra, com el llibre, procura agrair la tasca d'aquesta dona que, amb el suport d'entitats suïsses, va donar vida a les mares embarassades i l'escalf i el menjar imprescindible per a la salvació dels nadons. Cert és, trista paradoxa, que al cap d'uns mesos elles tornaven al camp. L'últim dia hi ha convocada una tertúlia amb els membres de la companyia. Emoció, gratitud i memòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.