cultura

Exposició Josep Subirats a la Polvorera

El recorregut de l'artista a través els anys de guerra 1936-1941

Entre novembre 1939 i març 1940, Josep Subirats descriu amb els seus dibuixos i pintures la vida del camp de concentració del Camp de Mart de Perpinyà, situat a l'emplaçament actual del liceu Jean-Lurçat. Aquesta part desconeguda i inèdita de l'història de Perpinyà es pot conèixer ara gràcies a les obres de Subirats que va realitzar centenars de dibuixos durant le seves diverses detencions.

Però l'exposició no es limita a aquesta part de l'ample recorregut de Subirats a través els esdeveniments que va viure, des de les batalles de la Guerra Civil fins al retorn a la Barcelona miserable de la postguerra. Soldat republicà i autor de cartells per la República, Subirats va ser el testimoni de la vida als camps d'Argelers, Sant Cebrià, del Barcarès però també en els camps franquistes de Figueres i Reus quan va tornar a Catalunya Sud. Posteriorment va ser incorporat als batallons disciplinaris pels soldats vençuts obligats als treballs forçats. Finalment l'artista, de retorn a Barcelona, es va interessar al fenomen del barraquisme de la postguerra en els suburbis barcelonins.

El catàleg de l'exposició de 192 pàgines (edicions Mare Nostrum) és disponible (27 euros).

Eric Forcada és el comissari de l'exposició, una creació d' expocatorze.cat i del Museu de l'Exili de La Jonquera.

La Polvorera, carrer Rabelais Perpinyà

Exposició del 25 novembre 2011 al 15 febrer 2012

Dels dimarts als diumenges de 11 h 00 à 17 h 30

Entrada lliure

Informacions: 04 68 62 38 66



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.