La Festa del Renaixement mantindrà els actes a les Avançades de Sant Joan

Tot i que la crisi econòmica ha forçat l'Ajuntament a retallar el pressupost, el nombre d'espectacles no es reduirà

«Farem una festa de nivell, però amb una reducció important dels costos», va manifestar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. En aquest sentit, la major part dels grups que participen en la Festa del Renaixement oferiran els mateixos actes però per un menor pressupost. «Mantindrem el nombre d'espectacles de carrer respecte a les darreres edicions», hi va afegir Bel. Pel que fa al pressupost de la XIV Festa del Renaixement, serà de 370.000 euros (mentre que la del 2008 va costar-ne 400.000). «La festa és gran gràcies, en bona part, a la participació en diferents nivells dels comerciants de la ciutat, els restaurants, les entitats i associacions, els voluntaris i la gent, que s'hi impliquen de forma exemplar», va assenyalar l'alcalde.

La programació inclourà cinc espectacles de pagament, segons va avançar el director de la festa, Domingo Tomàs. Un clàssic de la festa i que cada edició atreu un nombrós públic és La Taverna d'Enrico, que enguany Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries representaran al fossat del baluard de les Avançades de Sant Joan. De fet, bona part dels actes festius es duran a terme a les Avançades de Sant Joan, ja que les obres del Pincat limiten els espais que es poden fer servir al nucli antic. En aquest sentit, tot i que es recuperen el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, encara estaran en obres la plaça de l'Absis i el carrer Bisbe Aznar. «Demanem paciència als visitants perquè continuem les obres al nucli antic, unes obres que afecten el desenvolupament de la festa», va dir Bel.

Una altra de les grans produccions del Renaixement l'oferirà el grup Tanquam, que narrarà les peripècies d'un arlequí. El torneig de les quatre virtuts serà un altre dels espectacles, en aquest cas s'homenatjarà Joan d'Aldana i es farà al camp de futbol de Remolins, un espai que s'incorpora a la Festa del Renaixement. «La festa ja ha ocupat les Avançades de Sant Joan, ara ocupem també el peu i el call jueu», va explicar Tomàs. Quant a la proposta musical, serà a càrrec de l'Armonia del Parnàs. Finalment es repetirà l'actuació del Cor Tyrichae La juguesca dels déus, un espectacle que es podrà veure al Palau Episcopal.

Pel que fa al preu de l'entrada de les diferents actuacions, oscil·larà entre 3 i 11 euros. «Conservem els preus de l'any passat», va dir Tomàs. A banda d'aquestes cinc actuacions, la resta d'espectacles de carrer són totalment gratuïts i superaran la cinquantena entre teatre, música i animació. «Estem acabant de tancar la programació completa de la festa i la presentarem d'aquí a pocs dies», va manifestar el director de la Festa del Renaixement.

Quinzena edició

L'Ajuntament de Tortosa ja ha començat els preparatius de la Festa del Renaixement del 2010, en què se celebrarà la quinzena edició. «És una celebració que està totalment consolidada i enguany farem un preludi de la quinzena edició», va assenyalar Bel. «Estem treballant en la programació de l'edició de l'any que ve perquè sigui una gran celebració», va apuntar el director de la Festa del Renaixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona