cultura

Un mestre de València guanya els relats de la Fènix Troiana de Xelva

El treball es publicarà pròximament a la revista d'aquesta associació centenària

El tercer certamen de relat breu d ela revista social i cultural “La Fénix Troyana” de Xelva ja té guanyador. El jurat qualificador ha fallat a favor del relat presentat sota el títol “Sabina i Martín”, l'autor del qual és Francisco José Catalá Gorgues. L'accèssit ha estat per al relat “Últimas letras” de Baltasar Torralba Rull.

El relat guanyador narra una història en què els personatges atrapats en un moment històric de guerra, penalitats i presó, viuen amb dignitat el seu compromís amb les idees i amb la vida. Amb una prosa poètica, acurada i rica, intercala en alguns moments del text unes coples procedents de la cultura popular de tradició oral.

L'autor

Francisco José Català Gorgues, nascut a València l'any 1956, és mestre de professió des de l'any 1981. Actualment treballa a l'escola pública Cervantes d'aquesta ciutat, on desenvolupa la responsabilitat de director del centre des de l'any 2010. Gran afeccionat als esports i la natura, ho és també a l'escriptura de contes infantils, relats i poemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.