cultura

El nostre proper Dalí

Ens podem permetre el
luxe de perdre un talent com en Quim? Cal trobar i sumar complicitats

Persones com Quim Hereu fan coses extraordinàries i les obviem fins que les perdem. Té 48 anys, és nascut a Girona i els entesos afirmen que és el nostre proper Dalí. Ara en Quim està acabant un quadre pintat a l'oli, sobre tela de lli (de 6 x 12 m), taxat al mercat de Moscou, Nova York i Xangai en 2,4 milions d'euros. Ell, innovant en l'estrambotisme, s'ha fet un lloc en el món de l'art, que és d'admirar.

El quadre que li ha ocupat dos anys de feina s'anomena L'estrambòtic naixement de Venus (o la fàbrica del temps). És una de les peces més destacades dins una col·lecció formada per tres unitats (6 x 12 m) i deu unitats (2 x 3,5 m). Fa mesos que se celebren sopars d'empresaris amb l'artista al seu estudi de fora de Girona. Som testimonis que davant del quadre de la Venus molta gent s'ha emocionat, ha plorat a llàgrima viva, i aquest sentiment l'han transmès a la resta de comensals. Les llàgrimes eren per la Venus d'uns quatre metres d'alçada, que ens parla de l'eterna joventut, aquella prioritat humana que ve del principi dels temps. Probablement és un dels quadres pintats a l'oli més grans de Catalunya i d'Europa en la seva especialitat.

Què està passant?

Doncs que en Quim té propostes de col·laboració perquè s'instal·li definitivament a Barcelona. Sense anar més lluny, el Festival de Cinema de Sant Sebastià li ha demanat que exposi el quadre, i a més a més que es projecti la pel·lícula de com s'ha pintat el quadre. D'altra banda, Sant Sebastià, capital mundial de la cultura 2016 ha ofert a l'artista d'exposar-hi tota la col·lecció. I nosaltres? Ens podem permetre el luxe de perdre un talent com en Quim? La ciutat que exposi la seva obra permanentment tindrà un atractiu i una projecció immesurable. El que va fer Figueres amb Dalí es pot fer a Girona amb Hereu. Perquè la gent vingui a Girona a veure la seva obra, només cal actuar i treballar tots plegats. Cal trobar i sumar complicitats en un projecte que entenem que hauria de liderar la nostra ciutat. És un privilegi poder assistir al procés de creació d'una obra d'art d'aquesta envergadura i qualitat que quedarà per a la posteritat, i que amb tota probabilitat serà, si no ho és ja, universal.

En quina línia de treball ens movem des de Fundació Petjada de Sant Narcís60?

Estem treballant amb el primer objectiu, que és que Quim Hereu instal·li el seu taller a Girona, sigui a la Casa de Cultura, Santa Llúcia, La Mercè, la basílica de Sant Feliu, el convent de Sant Daniel, el Palau de Congressos... Repeteixo: Girona no es pot permetre perdre aquest potencial i talent que és Quim Hereu. El fet que s'hi instal·lés atrauria visitants i potenciaria l'activitat cultural i turística, així com la seva projecció mundial.

Llàgrimes i sopars, entorn del quadre i l'artista –cultura i gastronomia– junts, amb l'experiència acumulada del que s'ha fet fins ara, muntar sopars a Girona amb capacitat de sorprendre al seu taller o a prop, tot l'any, i convidar a portar-los a terme excel·lents cuiners de primera línia de la ciutat i les terres de Girona, fets amb la decidida voluntat de difondre l'art i la nostra excel·lent gastronomia conjuntament, que uns treballin per a l'altra i viceversa, amb l'ajuda dels organismes, els patrocinadors, el teixit empresarial, el públic en general i la complicitat dels mitjans de comunicació.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el seu gran potencial humà i econòmic, els contactes de premsa i mitjans de comunicació que té d'àmbit mundial, poden ser una figura clau en el tema Quim Hereu. La regidoria/Departament de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Girona, molt dinàmica de fa anys, seran elements clau en el projecte.

Fundació60 va començar el 2004 amb la intenció de promocionar, entre altres coses, la nostra riquesa cultural. Del seu primer patrocini de més de 100 escultures/relleus de marbre de Gerard Roca, col·lecció increïble, fins a l'edició del llibre 42 històries màgiques. Llegendes de Girona, traduït a vuit idiomes, digitalitzat i en braille (gratuït a www.llegendeshotel.com), es troba ara implicada en la gestió de Quim Hereu, tasca confiada a Al·la Maksimova. Tot plegat amb un denominador comú. Girona és pedres, aigua, matèria i memòria. Estimem Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona