cultura

Una reflexió sobre la transició valenciana, premi Enric Valor de la Diputació d'Alacant

“Mort Mossàrab”, de Juli Alandes, serà publicada per Bromera

La corporació destaca la importància del guardó en el reconeixement dels autors que es escriuen en valencià

L'obra Mort Mossàrab, de l'escriptor valencià Juli Alandes, s'ha adjudicat el Premi Enric Valor de Novel·la en valencià 2011 que convoca anualment la Diputació d'Alacant i que està dotat amb 17.000 euros i amb la publicació de l'obra per l'editorial Bromera.

L'obra és “una novel·la policíaca que ofereix al lector, entre cadàver i cadàver, una reflexió històrica sobre l'edat mitjana valenciana, la manipulació de la història i les misèries de la Transició”, han explicat el diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló i guanyador de la XVII edició d'aquest certamen.

En l'any 1987, a punt de celebrar-se el 750 aniversari de la conquesta de la ciutat de València pel rei Jaume I, un jove policia exestudiant de filosofia, Miquel O'Malley, es troba per atzar immers en la investigació d'un cas excepcional en el qual un assassí en sèrie dóna mort a diversos investigadors del segle XIII valencià per motius, més o menys, esotèrics.

“La novel·la és, d'una banda, una obra policíaca però, de l'altra, pretén ser una reflexió sobre la particular situació de la transició valenciana, sense oblidar que el lector ho passe bé”, ha comentat l'autor, que ha agraït a la corporació l'esforç per mantindre aquests guardons.

Per la seua part, Roselló ha destacat la importància d'aquest premi que, segons ha dit, “reconeix els nostres autors que escriuen en valencià i reforça la presència de la nostra llengua en la literatura, a través de la novel·la”.

Juli Alandes, Castelló de la Ribera, 1968, és escriptor i professor d'Història en un institut de secundària. Entre els seus treballs destaquen la novel·la juvenil Ultramar (2004) Àcrates i El crepuscle dels afortunats (2010), una obra el protagonista de la qual, el policia Miquel O'Malley, també ho és de Mort Mossàrab.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.