cultura

Ullastret consulta Patrimoni

La comissió posa objeccions al lloc de construcció d'un edifici de recepció

La comissió de Patrimoni de Girona no veu de bon ull l'emplaçament d'un edifici destinat a recepció i centre d'interpretació del jaciment ibèric d'Ullastret, que figura en un avantprojecte de regeneració urbana i valorització del patrimoni cultural i turístic del poble, que el consistori va entrar a la comissió com a consulta no vinculant. En l'avantprojecte es preveu l'adequació de dos aparcaments, un per a busos i l'altre per a turismes, així com la del camí de vianants dels Magraners, d'accés al jaciment, un condicionament al qual la comissió també va posar objeccions per la utilització d'asfalt, i el susdit edifici, que els membres de la comissió creuen que estaria millor fora del nucli, annex a l'aparcament. L'Ajuntament haurà e presentar el projecte executiu de les obres a la comissió, si és que les vol fer, incorporant-hi les indicacions d'aquesta.

Ruïnes de Santa Helena

D'altra banda, la comissió va aprovar els projectes de consolidació de ruïnes del poblat de Santa Helena de Rodes i de restauració de paraments interiors, tancaments, i de les restes murals i decoratives de l'interior de l'església de Santa Helena de Rodes. No es va aprovar el projecte de restauració de la façana i el contrafort de l'absis de Santa Maria de Breda, tot i que sí es va autoritzar la instal·lació de mesures d'urgència per evitar accidents que poguessin provocar despreniments d'elements de pedra de la façana, molt malmesos, com ara la rosassa o la portalada principal.

La comissió també va debatre sobre una consulta feta pels propietaris del castell de Sant Gregori sobre la instal·lació d'unes veles a l'exterior de l'edifici per tal de fer-hi banquets o celebracions. La intenció inicial era situar-les a la part anterior del castell, però la comissió els ha aconsellat que les instal·lin a la part posterior de l'edifici, un emplaçament que creuen que és més adequat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona