cultura

ICV-EUiA afirma que la mort de Pàmies deixa Catalunya “més òrfena de lluitadores”

La portaveu ecosocialista Dolors Camats lloa la seva valentia com a escriptora i militant comunista

Jordi Miralles destaca el seu compromís a favor de les llibertats democràtiques i nacionals

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha lamentat aquest dimarts la mort de l'escriptora Teresa Pàmies i ha afirmat que la seva mort deixa Catalunya “una mica més pobre i més òrfena de lluitadores com ella”.

En una roda de premsa a la Cambra catalana, Camats ha destacat que Pàmies va ser una “dona i una comunista compromesa des de la seva més tendra joventut”. En aquest sentit, ha lloat que sempre va lluitar pels seus ideals tant des del país com des de l'exili.

La portaveu també ha remarcat que Pàmies es va caracteritzar per la seva “valentia” com a dirigent política, però també com a escriptora. En aquest aspecte, l'ha considerada un testimoni fonamental de la Guerra Civil Espanyola i de la lluita contra el feixisme.

La diputada ecosocialista s'ha acomiadat així d'una “companya”, ja que Pàmies va ser militant del PSUC i dona de l'ex secretari general d'aquest partit, Gregorio López Raimundo.

Per la seva banda, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha lamentat la mort de l'escriptora. Miralles també ha destacat el seu caràcter lluitador i d'esquerres, així com el seu “compromís contra la dictadura i a favor de les llibertats democràtiques i nacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.