Elena Gragera prepara dos discos amb el Mondriaan String Quartet i l'Amsterdam Cello Octet

El 8 d'agost presentarà amb Anton Cardó el CD «Picasso» a Horta de Sant Joan

Elena Gragera és ara mateix una de les mezzosopranos amb més projecció en el panorama internacional. Ja s'ha convertit en la mezzosoprano assídua de l'Amsterdam Cello Octet, en què ja fa un temps va agafar el relleu a la reconeguda Teresa Berganza. Gragera va ser convidada a entrar en aquesta formació per Alías Arizcuren, l'anterior director de l'octet, i des d'aleshores ha fet gira per tot Europa i pels Estats Units. Ara està a punt d'enregistrar un nou disc compacte amb el mateix repertori que va estrenar al novembre a Bilbao.

Disc sobre Picasso

Els seus projectes discogràfics no s'acaben aquí, perquè el 8 d'agost presentarà a Horta de Sant Joan (Terra Alta) el disc Picasso, que, juntament amb el pianista Anton Cardó, va enregistrar amb Columna Música. En aquest escenari tan picassià, tots dos concertistes oferiran també un concert.

El 12 d'agost Elena Gragera es retrobarà amb l'Amsterdam Cello Octet per participar en el festival d'Oropesa. Un mes després, el 19 de setembre, la mezzosoprano es traslladarà al País Basc per actuar amb l'orquestra d'Euskadi en un concert al Kursaal de Donòstia i on el públic podrà escoltar obres de Ramon Lazkano, Maria Eugènia Lluc i Gabriel Erkoreka.

Elena Gragera completarà l'agenda d'aquest estiu amb unes classes magistrals de cant que impartirà durant la tercera setmana de juliol al País Basc. La cantant, tot i la feina que tindrà durant els pròxims mesos, es declara satisfeta amb el contingut dels seus projectes i declara: «M'agrada ensenyar, de tant en tant, perquè també és una tasca ben reconfortant.»

Avui, concert a Castelló

a.e

Elena Gragera tanca avui divendres el Festival de Primavera de l'Auditori de Castelló. Ho fa amb l'Orquestra Simfònica de Castelló i el guanyador del XLII Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tàrrega, de Benicàssim 2008, Dimitri Illarionov. Sota la direcció de Henrie Adams, interpretaran una cantata de Joaquim Nin Culmell, estrena a l'Estat espanyol i que ja va cantar a Sant Petersburg, i El sombrero de tres picos, de Falla. Els responsables del festival consideren que el programa ha arribat a un nivell que està per damunt del de ciutats com ara Madrid i Barcelona. Aquesta mateixa setmana hi actuava la soprano Edita Gruberova i el pianista Friedrich Haider. Elena Gragera farà el mateix recital el 21 de juny a Peníscola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.