cultura

Biotactex guanya

L'empresa gironina Biotactex rep el premi GIDI al millor valor sostenible per la creació de roba infantil amb fibra de bambú

Trenta projectes preseleccionats han aspirat a la tercera convocatòria dels premis GIDI, el veredicte del qual es va donar a conèixer ahir al vespre a l'Auditori de la Coma Cros, en un acte que va acollir nombrosos representants del món del disseny gironí.

L'empresa gironina Biotactex, encapçalada per Josep Mascarós i amb seu a Ullastret, va ser la guanyadora en la categoria de millor valor sostenible per la seva proposta d'elaboració de roba per a nens feta amb fibra de bambú. Aquesta és la primera empresa de l'Estat espanyol a crear aquest tipus de roba, amb fibra natural, biodegradable i ecològica.

Per altra banda, el despatx banyolí d'arquitectura i disseny industrial Bessebé va aconseguir el guardó de millor valor innovador amb la seva original i elegant parada de mercat plegable. Com a millor valor social va destacar el projecte 100 Anys de ciutat d'Olot de l'empresa olotina Espai Androna, dedicada a l'arquitectura efímera, des de muntatges expositius a organització d'actes i esdeveniments. L'agència de Banyoles Enserio va guanyar el premi al millor valor comunicatiu amb el material creat per a la promoció del festival (A)phonica 2011. Quant al millor valor tecnològic va ser per al dissenyador Joaquim Roque, de l'empresa Cunill de Sils gràcies a un espremedor de sucs de disseny ergonòmic. Es tracta del model Acid Two, ideat el 2009.

El president de l'Associació de Disseny de Girona, Quim Gudayol, ha destacat el gran nombre de propostes presentades, fet que demostra “la bona salut del disseny a les nostres comarques” i va augurar properes edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA