cultura

Cultura

El govern declara bé cultural el nucli antic d'Amer

L'objectiu és preservar-ne els valors arquitectònics, urbanístics, històrics i ambientals

L'Ajuntament veu excessiu l'entorn de protecció i diu que es farà un pla especial del centre

El govern de la Generalitat va acordar ahir declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de conjunt històric, el nucli antic d'Amer, i n'ha delimitat l'entorn de protecció. Des de l'Ajuntament d'Amer, la notícia va ser rebuda per una banda amb satisfacció, però també amb preocupació perquè l'equip de govern considera que l'entorn de protecció és massa ampli i per a qualsevol llicència d'obres caldran mesos de tràmits perquè haurà de passar per la comissió de Patrimoni.

Massa entorn protegit

L'alcaldessa d'Amer, Alba Serra (CiU), va explicar ahir que l'equip de govern va presentar una al·legació perquè l'entorn protegit no fos tan ampli, però va ser desestimada. “La protecció arriba fins als pisos verds de la carretera”, va afegir. Per això, atès que l'al·legació va ser desestimada, van demanar ajuda per redactar, juntament amb el Departament de Cultura, el pla especial de protecció del centre històric, petició que ha estat acceptada, segons Serra, i que es farà paral·lelament a la redacció del POUM.

“Que Amer sigui declarat bé cultural d'interès nacional és extraordinari, tant culturalment com turísticament, es un reclam”, opina l'alcaldessa, “però alhora des del punt de vista pràctic té inconvenients”, afegeix. L'equip de govern d'Amer confia que ja que no es va estimar l'al·legació de l'Ajuntament d'Amer, la redacció del pla especial agiliti els tràmits, per tal que no tot hagi de passar per Patrimoni. “Els pisos verds no han d'anar a patrimoni perquè són pisos normals i ara hi hauran d'anar”, va dir Alba Serra a tall d'exemple.

LA FRASE

Sempre he dit que, després de Besalú, som el poble amb més valor cultural, però és un regal de doble tall
Alba Serra

Una de les places més importants

El conjunt arquitectònic i urbanístic d'Amer destaca per la presència de l'església de Santa Maria, que va ser l'església de l'antic monestir, i també per la plaça de la Vila, una de les més importants de Catalunya. A més del conjunt d'habitatges, espais i carrers, destaquen les places de Sant Miquel i la Pietat, i el conjunt d'edificis del carrer Girona fins a la capella de la Pietat. El conjunt és rellevant per l'harmonia i el traçat dels carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA