cultura

De gran vull ser petit

L'escriptor Carles Sala presenta avui a Anglès tres nous llibres infantils

L'autor gironí ha estat seleccionat entre els millors autors del món en el gènere pel White Ravens

Ha acabat obrint pàgina a internet i contractant una agent literària perquè, amb quasi una vintena de llibres publicats i el prestigi d'haver guanyat tots els grans premis de literatura infantil i juvenil del país, ja no donava l'abast a gestionar els drets d'autor, les traduccions i les freqüents invitacions a parlar dels seus contes a les escoles de tot Catalunya. Però a Carles Sala (Girona, 1974) no hi ha qui li esborri el riure de la cara, per més atrafegat que vagi escrivint, jugant amb el seu fill o fent penjolls i clauers amb pinyols d'alvocat, o per més que el fotògraf li insisteixi que almenys en alguna imatge es deixi retratar “amb un posat seriós”. De fet, només deixa de somriure mentre explica l'argument d'un dels seus últims llibres, La tortuga poruga i la seva amiga eruga (Barcanova), il·lustrat per la dibuixant establerta a Torroella Marta Montañà, que presenta avui a la fonda Can Massot d'Anglès (11 h), una història sobre la por, i com vèncer-la per la irresistible atracció amb què la contraresta la força i la bellesa de la vida, que acaba emocionant per la seva desarmant senzillesa tots els qui l'escolten, fins i tot el seu mateix autor, que se'n disculpa: “Em passa sovint, que em torno fleuma quan parlo dels meus propis contes”.

No és l'únic que presentarà avui a Anglès, acompanyat de l'escriptora Maria Mercè Roca; prolífic com és, parlarà de dos llibres més de publicació recent. Un d'ells és La llegenda de Sant Jordi... explicada pel Senyor Drac (Cruïlla), il·lustrat per Carole Hénaff, en què converteix el drac en un animal vegetarià sobre el qual circulen falsos rumors de víctimes devorades. L'altre és Tomàs Molina. De gran vull ser... home del temps (Efadós), una biografia del popular meteoròleg de TV3, il·lustrada per Subi, que permet saber, per exemple, que Molina havia fet d'animador infantil, i que forma part d'una col·lecció de biografies per a petits lectors.

Des que va publicar el seu primer llibre, Sóc com sóc, el 2007, Carles Sala no ha deixat d'acumular premis: el Barcanova per Flairosa, la bruixa dels sabons; el Guillem Cifre de Colonya per Bona nit, Júlia (ara traduït al turc); El Vaixell de Vapor per El triomf d'en Polit Bonaveu, o el Folch i Torres per Cornelius i el rebost dels impossibles (traduït al turc i el portuguès). Però un dels que li ha fet més il·lusió ha estat el White Ravens, un reconeixement internacional als millors llibres de literatura infantil i juvenil publicats a tot el món, que li acaben de concedir per Cornelius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA