cultura

Perpinyà celebra la Sant Jordi

La Diada es centrarà en el dissabte 21 amb actes repartits en tota la vila

La Sant Jordi serà celebrada a Perpinyà amb un gran desplegament en els carrers de la vila, a més de les conferències, exposicions i presentacions d'obres. És sobretot el dissabte 21 que aplegarà un màxim de manifestacions. Dos llocs es destaquen pel que fa la presentació de llibres, el voral Vauban on s'instal.larà una «Rambla dels llibres» durant tot el dia amb la participació d'autors, editors i llibreters. Una altre mercat de llibres, la Fira del llibre d' ocasió, pels llibreters de vell i els particulars, es trobarà a la plaça Gambetta a davant de la Catedral, també el dissabte. Els comerciants de la vila organitzant també unes «Biblioteques al carrer» en diferents vies del centre de Perpinyà.

El "polar" també

Són prevists també diferents actes com un esmorzar literari amb Daniel Hernandez a la Mediateca a 10h i sessions de dedicatòries com la de Girodeau i de Del Pappas de 15h a 17h al voral Vauban. Aquesta última sessió serà seguida a 17h de l'enregistrament públic en directe del programa L'Oeil du Pharynx sobre el tema De Massilia a Perpinyà: la Mediterrània negra amb el dos autors.

Passejades literàries

Pel que fa les animacions, una visita guiada, el «Ral.li de les fonts florides», permetrà de visitar i descobrir les fonts de la ciutat amb la presència d'un conferenciant (sortida de la casa Xanxo a 10h). Una altra passejada a la tarda (15h30 a les Esplanades) per quatre d'aquestes fonts permetran de seguir un recorregut musical comentat amb quatre conjunts diferents. Al barri de sant Jaume es proposa un esdeveniment musical i artístic al voltant de la catalanitat amb creacions plàstiques a base de reciclatge, cançons catalanes i una batucada itinerant als voltants de la plaça Cassanyes de 10h a 13h. Figuren també altres ofertes com, entre altres, lectures públiques al Palmarium (11h) i a la Mediateca (15h), benedicció de roses i i degustació de vi, pa i coques de Sant Jordi amb els Gegants de Perpinyà i de la banda de sacs de gemecs Els Salanc'aires al pati de l'Ajuntament (11h) o titelles en català a la biblioteca Nicolau (15h) .Un espectacle sobre els dracs tindrà lloc durant el dia a la casa Xanxo.

Integrat a dintre de les celebracions de la Sant Jordi de Perpinyà, un espectacle la fusió entre les músiques actuals improvisades i la música tradicional catalana, un dancefloor electro-català portat per la cobla Tres Vents i el grup Le projet Lafaille tindrà lloc al Mediator a 21h.

Altres celebracions

També el dissabte 21, el Centre Cultural Jaume I, avinguda del Liceu, proposa tot el dia una exposició sobre l'ús social el català, parades de llibres i la presentació del Romanço d'Anna Tirant i un recital poètic de Josep Pedrals (18h).

El dilluns 23, el dia real de la Sant Jordi, la diada tindrà com única manifestació unes distribucions de llibres i de roses pels elegits de la vila a les escoles, als casals d'avis, a l'hospital i a la presó.

Sempre a Perpinyà, l'editorial el Trabucaire presentarà les seves novetats el dilluns a 18h a la seva seu, carrer Travessa de Pià amb lectures de Maria Mercè Marçal.

Recordem que la Nit Literària de Sant Jordi d'Òmnuim Cultural tindrà lloc el dilluns 30 d'abril.

A Elna també

Elna celebrarà una setmana dedicada a la cultura i la llengua catalana amb l'inauguració d'un carrer Jordi Pere Cerdà el dimecres 25 d'abril a 17h, seguit d'un homenatge a 18h30 la Mediateca amb un espectacle sobre l'autor recentment desaparegut per Henriette Torrenta i Ramon Gual. Una conferència sobre Josep Sebastià Pons seguirà a càrrec de Miquela Valls.

El matí del divendres 27, al pàrquing de la Mediateca, tindrà lloc el mercat del llibre i a la tarda a el cicle de cinèma en català oferirà Anita no perd el tren de Ventura Pons akl cinema Vautier.

Diumenge 28 a 21h a la sala Vautier, Joanjo Bosk vindrà a cantar els poetes a l'espectacle En el temple del vent.

Informacions: 04 68 37 83 71 o 04 68 37 94 00



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona