cultura

Èxit de públic a la Fira del Llibre de València

Continua el reguitzell d'activitats fins al 6 de maig i es constitueix en el principal aparador cultural del País Valencià

Altres localitats valencianes també celebren setmanes culturals

Excepció feta dels moments de pluja, patits durant el cap de setmana, la Fira del llibre de València, ha experimentat una gran afluència de públic durant el primer cap de setmana en que mostra les paradetes obertes.

Un autèntic riu de gent, s'ha deixat caure pel passeig d'Antonio Machado dels Vivers de València, no sols en la vesprada de dissabte, sinó també durant tot el dia del darrer diumenge d'abril.

Totes les activitats previstes, han estat ben farcides de persones i entre elles cal destacar la presentació del llibre-dics de Dani Miquel, com la de “Tambien la verdad se inventa” de Fernando Delgado, sense deixar de banda la taula redona sobre “El llibre digital valencià, ara ja!” o la contacontes Marta Pereira, amb la presentació del seu “Esquirol poregós”.

Aquesta gran afluència de públic ha servit de termòmetre d'aquesta edició d ela Fira del Llibre de València i durant aquestes jornades, la presidenta del Gremi de Llibrers de València, no amagava la seua satisfacció per l'acollida que han propinat els lectors i lectores a aquesta iniciativa, que cada any supera xifres.

Per la seua banda, els editors i llibreries expositores també han celebrat durant aquest cap de setmana, la participació de públic en la quaranta-tresena edició.

D'ací al remat de la Fira, encara resten un bon grapat d'actes socials i culturals per desenvolupar als diversos espais condicionats a l'efecte i és d'aquesta manera com la Fira del Llibre de València es constitueix en el principal aparador del món del llibre i de la cultura en general.

Trobada literària a Morella

Redacció

Morella ha tancat la celebració de la setmana del llibre amb la 1ª Trobada literària de la localitat. En ella, han participat set autors que han presentat els seus llibres i que han debatut sobre distints temes que es tracten en les seues obres, en tres col·loquis distints. A més, la trobada ha comptat amb la participació d'experts de Morella en distintes matèries, que han aportat la seua visió sobre les qüestions abordades.

Els autors que han participat en esta trobada són MªCarmen Aranda, Julio García Robles, Victor J. Maicas, Fernando Pérez Sanjuán, Enrique Reyes, Jordi Siracusa i David Sáez, tots ells de l'editorial Érice Edicions. Les xarrades-col·loqui s'han dividit en tres grans blocs: la literatura i els mitjans de comunicació, la novel·la compromesa i de crítica social en l'actualitat i els autors i les seues obres. La regidora de cultura, Maria Rallo, agraïa a Victor J. Maicas, impulsor de la iniciativa, i a la resta d'autors la seua predisposició per realitzar esta activitat en el municipi. A més afirmava que “la cultura és uns dels senyals d'identitat de Morella i actes d'este tipus ens ajuden a conéixer diferents temes de l'actualitat diària, a través de la visió dels escriptors i experts en les diverses matèries”. Els autors també han realitzat una firma de llibres. A més d'esta activitat, cal recordar que el consistori local va oferir el seu catàleg de publicacions locals el passat dia 22 d'abril i que les llibreries de la ciutat han oferit descomptes per la compra de llibres, durant tota la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.