El festival Maçart es continuarà fent a Maçanet de Cabrenys

La seva antiga direcció ha posat en marxa el nou festival Ingràvid a Figueres

«A partir d'ara el festival de cultura contemporània de l'Empordà s'anomenarà Ingràvid. Per possibilitar el seu creixement, el festival canvia també d'emplaçament, i de Maçanet de Cabrenys es trasllada a Figueres, que com a capital de l'Alt Empordà, representa una plataforma més gran per a la seva difusió.» Aquest és un fragment del comunicat enviat a finals de la setmana passada per l'Ajuntament de Figueres. La resposta dels nous responsables de Maçart ha estat d'«indignació». És cert que l'anterior direcció del festival, amb Rafael Camps al capdavant, ha volgut traslladar el seu concepte de festival a Figueres, però Maçanet de Cabrenys no vol perdre el seu festival ni la marca Maçart. Ingràvid tindrà lloc del 24 al 27 de setembre a Figueres, però Maçart també es farà, concretament del 24 al 26 de juliol, amb el nou equip que dirigeix Ferran Herrera i que completen Ernest Ruiz, Jordi López i Amor Villar, tots residents a Maçanet o vinculats al poble.

L'alcalde de Maçanet, Lluís Carbó, va parlar ahir amb l'alcalde de Figueres i amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, en aquest últim cas per aclarir que Maçart continua endavant i que no hi ha duplicitat de projectes respecte a l'Ingràvid de Figueres, una situació que podria afectar la subvenció que ha demanat Maçart. «Volem remarcar que Maçart continua sent una cosa característica de Maçanet i no volem que se'ns toqui», afirma Carbó. El regidor de Cultura de Figueres, Ciro Llueca, no creu que els dos projectes siguin incompatibles: «Maçanet manté la marca Maçart amb un altre concepte i espero que tinguin èxit en la seva nova etapa, però l'equip i la idea del festival de cultura contemporània de l'Empordà es trasllada a Figueres sota la marca Ingràvid.»

Vocació tranfronterera

Maçart arriba aquest any a la dotzena edició com a «mostra d'art transfronterer de Maçanet de Cabrenys». Amb la nova direcció, hi haurà també un canvi d'orientació: «En les tres últimes edicions, dirigides per Rafael Camps, el festival va tenir una línia que no va acabar d'agradar a la majoria de la gent de Maçanet. Ara volem tornar una mica als orígens, amb una filosofia oberta a totes les disciplines artístiques i a tots els públics. Maçart també vol ser a partir d'ara més europeu i transfronterer, i per això volem reforçar els contactes amb la Catalunya del Nord», diu el nou director, Ferran Herrera.

El programa provisional de Maçart, penjat al seu web, inclou els espectacles Bulle, de Michel Pratt, Jean-François Joyeux i Raul Indart; Maelus maleficarum, de Pim Pam Pum Foc; Cap de Creus, de Jesús Moix, i Racons, que tindrà com a escenaris diversos indrets del poble. També hi haurà exposicions, un recital poètic i les actuacions del grup nord-català Blues de Picolat, Jordi López & My Name is Pinxo i la banda de jazz Els Cliks.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona