cultura

Amics i de ben a prop

El concert d'Els Amics de les Arts va ser tot un esdeveniment a la capital garrotxina

S'han proposat enrotllar-se menys entre cançó i cançó, però la veritat és que al concert que Els Amics de les Arts van fer a Olot coincidint amb la Fira del Primer de Maig no ho van aconseguir. Feliçment. I és que la xerrameca de Dani Alegret (veu i piano), Eduard Costa (veu, kazoo, xilòfon i melòdica), Joan Enric Barceló (veu i guitarra) i Ferran Piqué (veu, guitarra i bases) a dalt de l'escenari respon a un excel·lent guió amb referències específiques de l'ocasió i improvisacions que creen una complicitat molt forta entre el públic i ells, fins al punt que van fer al·lusions constants a un dels seus tècnics, en Tete, que és olotí i que al final van fer pujar a l'escenari, o quan un dels Amics va saludar la seva tieta Nuri de les Planes d'Hostoles i l'alcalde d'aquest municipi que era al concert. També el d'Olot. Van actuar a la plaça de braus i les referències taurines no hi van faltar –també van dir que no estaven acostumats a començar un concert a la llum del dia, a les 8 del vespre–: des que era el primer concert que feien en un recinte d'aquestes característiques, fins a la cançó suposadament improvisada que van crear als toriles moments abans de sortir a l'escenari –era Jean-Luc–. Van repassar en clau irònica i fabulada les reaccions al concert multitudinari que van fer al Palau de la Música al final de la gira passada i, entremig, van anar presentant les cançons del seu nou disc, Espècies per catalogar, totes molt aplaudides i, moltes, amb el públic dempeus ballant i cantant-les. Entre les més celebrades, L'home que dobla en Bruce Willis –presentada amb una trucada real a Ramon Langa, el doblador que és de Cardedeu– i Monsieur Cousteau. També van interpretar Louisiana i els camps de cotó, Tots els homes d'Escòcia, amb la qual van encetar el primer bis i El matrimoni Arnolfini, que va tancar el segon bis i el concert. A part, van fer un repàs de temes de Bed & Breakfast, Castafiore Cabaret i Roulotte Polar. Els més esperats i celebrats entusiàsticament van ser Jean-Luc i L'home que treballa fent de gos. Els Amics de les Arts van oferir, doncs, un concert amb molta proximitat a un públic de totes les edats –en un parell de lents es van encendre tres encenedors entre les pantalles de mòbil il·luminades–i amb molta força interpretativa i qualitat musical. Estaven acompanyats per un baix i una secció de vents.

El concert va servir per iniciar la commemoració del quarantè aniversari d'Òmnium Cultural de la Garrotxa, cosa que va recordar el seu president, Jordi Ferrer, al principi. Aquest s'havia de celebrar el cap de setmana després de Sant Jordi, però, per les previsions de mal temps, es va ajornar a la diada de l'1 de Maig. El concert, organitzat per Òmnium i Clip So i Llum, va ser tot un esdeveniment a la capital garrotxina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.