cultura

In-Somni, Amics i més

El Festival In-Somni, amb Txarango i Di-versiones, coincideix avui amb els concerts d'Els Amics de les Arts, Cris Juanico, Ix!, Very Pomelo i Cabo San Roque

Girona viurà aquesta nit tota una eclosió de música en directe: una oferta inusual de concerts que ha fet coincidir la primera jornada forta del 9è festival In-Somni, que inclourà les actuacions de Txarango, Orquestra Di-versiones –en plena gira de comiat– i Lasers, als jardins Fora Muralles (23 h, 8 i 10 euros), amb les presentacions dels nous discos d'Els Amics de les Arts (Auditori), Cris Juanico i Joan Solà-Morales (La Planeta), Very Pomelo (Tourmix) i Ix! (La Mirona).

Per no tornar a ser víctima de la inestabilitat climatològica primaveral, el festival In-Somni ha recuperat l'envelat, on ara fa dos anys Els Amics de les Arts van oferir el seu primer gran concert a Girona. Demà, a partir de les 10 de la nit, hi actuaran els californians We Are Scientists (WAS), Manos de Topo, Hot Penguins i, com a fi de festa, Nasty Mondays Djs (15 euros). WAS, amb el seu contundent directe, són els indiscutibles caps de cartell del festival, en què està previst que avancin temes del seu nou disc, previst per la tardor. També hi ha abonaments a tot el festival (22 i 25 euros), que inclouen també el musical Love.cat.

Txarango: “Fem molt el que ens dóna la gana”

Són vuit: quatre del Ripollès, dos d'Osona, un de la Garrotxa i un del Berguedà. I es van conèixer a Barcelona mentre estudiaven, però ara han tornat a casa i tenen el seu local d'assaig a Ripoll. Són Txarango, l'última gran sensació del panorama mestís, tot i que ells no estan gaire d'acord amb l'adscripció: “Nosaltres no fem mestissatge o, si més no, intentem no oferir només festa i patxanga. Sobretot ens agrada escriure històries, que després vestim amb ritmes ballables perquè arribin més bé a la gent. Fem molt el que ens dóna la gana”, diu el cantant Alguer Miquel. El seu primer disc, Benvinguts al llarg viatge (Discmedi), es pot descarregar gratuïtament des de www.txarango.com.

Els Amics de les Arts ompliran l'Auditori

El grup català del moment presenta avui Espècies per catalogar a la sala gran de l'Auditori de Girona. El concert començarà en un horari inusual (22 h) i ahir quedaven 10 entrades a la venda.

Doble concert de Cris Juanico a la sala La Planeta

Cris Juanico i el contrabaixista Joan Solà-Morales presentaran el seu disc Dues pedres en dos concerts seguits a la sala La Planeta de Girona, a les 8 i a les 10 de la nit. Un interessant format intimista.

Ix! presenta ‘Immersió' a La Mirona de Salt

Ix!, un dels grups més interessants del nou pop català, presenta avui el seu tercer disc, Immersió, a la sala 2 de La Mirona (23 h, 8 i 10 euros). El grup, vinculat a Cadaqués, inicia ara un nou rumb musical.

Very Pomelo estrena ‘Radio Clotxa' al Tourmix

El grup liderat per Xarim Aresté –guitarrista de l'última gira de Sopa de Cabra– presenta avui al Tourmix (23 h) el seu tercer disc, Radio Clotxa, un còctel de country, folk, jazz i psicodèlia acústica.

‘Love.cat', un musical inspirat en The Cure

In-Somni també proposa a l'Auditori de la Mercè (21 h) Love.cat, una obra de teatre musical inspirada en les cançons de The Cure, amb música en directe i les actrius Carol Badillo i Susana Millán.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA