cultura

Tàpies a Ceret

L'exposició “Imatge, cos i pathos" es podrà veure al Museu d'Art Modern de la capital del Vallespir durant tot l'estiu i fins l'octubre

Com a preludi a l'exposició hi ha un cicle de conferències sobre la seva obra

La primera exposició a càrrec de la nova conservadora i directora del museu d'art modern de Ceret, Nathalie Gallisot, serà dedicada al pintor català Antoni Tàpies, autor del díptic mural que es troba a l'entrada del museu.

L'exposició porta el títol Antoni Tàpies. Imatge, Cos, Pathos i està formada per 44 pintures i escultures realitzades entre el 1945 i el 2008. L'exposició s'articula entorn de la comprensió de l'obra, matèries i motivacions de l'artista i és una retrospectiva de cinquanta anys de recerca i creació. Arribarà a Ceret després de passar per el museu d'art contemporani de Siegen a Alemanya i el museu d'art de Reykjavík a Islàndia.

A Ceret l'exposició comptarà amb la col·laboració de la família i la fundació Tàpies i donarà lloc a un catàleg bilingüe català-francès amb dotze assajos sobre dotze de les obres exposades. Aquesta exposició-homenatge permetrà igualment de veure les obres de l'artista que pertanyen a les col·leccions del museu ceretà.

Cicle de conferències

Abans la inauguració de l'exposició, que serà visible del 30 de juny fins al 14 d'octubre, s'han programat tres conferències de Núria Homs, encarregada de projectes externs de la Fundació Tàpies i especialista de la seva obra. Les conferències tindràn lloc al cinema Le Céretan a dos quarts de set de la tarda.

El dijous 31 de maig la conferència porta el títol de Context i formació. La construcció d'un llenguatge propi.

El 7 de juny el tema serà Iconografia i significació. El caràcter màgic de l'obra.

El 14 de juny es parlarà de L'obra de Tàpies en l'espai públic. El díptic mural del museu de Ceret.

Finalment, el 5 de juliol tindrà lloc una visita guiada i conferència a través de l'exposició amb la conservadora i directora del museu Nathalie Gallissot.

Un programa cultural de lectures i concerts acompanyarà durant tot l'estiu i es podrà consultar al web del museu www.musee-ceret.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.