cultura

la GALERIA

DE l'ebre

Llibre ebrenc

Aquest cap de setmana se celebra a Móra d'Ebre la novena edició de la Fira del Llibre Ebrenc i la cinquena de Litterarum, una mostra d'espectacles literaris.
Ja he escrit en altres ocasions que aquesta fira és un miracle, un petit luxe que es pot permetre la capital de
la Ribera d'Ebre un cop l'any gràcies
a l'entusiasme d'una colla d'amics lletraferits i dels ajuts institucionals. Fira per a minories, per a sibarites de la lletra impresa, per a tastaolletes de la cultura, on és possible, tot d'una,
assistir a un espectacle de Rosa Maria Sardà i prendre una canya amb Jordi Llavina mentre sona de fons
el lament d'una banda de soul.

Entre els actes d'aquesta fira literària destaquen les presentacions de llibres, enguany n'hi ha 25 de diferents anunciades. Perquè la cosa sigui àgil, l'organització s'ha empescat un sistema que recorda una mica les simultànies d'escacs, quan un jugador de nivell competeix amb diversos rivals a la vegada. Aquí l'escaquista és el públic, que s'enfronta tot d'una contra fins a una dotzena d'autors delerosos de vendre la seva obra en píndoles de cinc a deu minuts.

Però com que no només de lectura viu l'home, per molt lletraferit que sigui, l'organització presenta enguany la Fira Tapa, una mena de ruta de
tapes, tan de moda, que ben segur farà de més bon passar el generós menú artisticoliterari que Móra d'Ebre servirà a partir de divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.