cultura

A Onil s'exigeix que es pague les entitats musicals

S'està ofegant l'existència de les entitats musicals, que són l'expressió artística més característica del País Valencià i la seua idiosincràsia

Bloc - Compromís per Onil demana, a través d'una moció presentada per al pròxim plenari del dia 12 de juliol, que la Conselleria i l'Ajuntament facen front als compromisos econòmics que tenen amb les diferents entitats musicals locals.

És un fet inacceptable que, després d'haver fet fortes retallades ens els diners destinats per a aquestes entitats, se sume l'impagament per part de Conselleria i l'Ajuntament, cosa que està duent al límit de l'existència a un dels màxims exponents de la cultura, identitat i la festa valenciana i per tant, colivenca, com són les Bandes de música, conservatoris i escoles, colles de dolçaines... tan arrelades a Onil i les seues festes, remarca el jove músic Colivenc Albert Mira.

La situació econòmica du a fer retallades en les despeses, però es considera que hi ha altres llocs no prioritaris d'on es pot retallar i per tant no es veu just que precisament siguen sectors com l'educació o la formació musical, que contribueixen a conservar el nostre patrimoni cultural, que han format a milers i milers d'alumnes i han articulat l'estructura territorial i social, els que paguen les conseqüències de la crisi, conclou, el jove músic i component de Compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.