cultura

música

La Trobada de Cantadors d'Espolla creix i aposta per la formació en la glosa

Avui arrenca la desena edició d'aquesta trobada, que ha canviat de dates per fer un pas més en la tasca de divulgar la glosa o cançó improvisada

La Trobada de Cantadors d'Espolla, que des de fa nou anys s'ha celebrat a mitjan gener, ha canviat de dates arran del continuat augment de públic i participants experimentat en cada edició, i per aprofitar la utilització d'espais oberts i poder ampliar les propostes. D'aquesta manera, des d'avui i fins dissabte se celebra la desena Trobada d'aquesta autèntica festa popular que ajuda a divulgar la glosa o cançó improvisada.

Com ja es va anunciar, en aquesta edició tindrà lloc, com a novetat i proposta ambiciosa, l'organització d'una Escola d'Estiu de Glosa, que arrenca avui mateix (cal inscripció prèvia). Es tracta de la primera vegada que es fa una proposta intensiva d'aprenentatge d'aquest gènere poeticomusical del Principat. Seran tres dies d'immersió en el món de les rimes, els heptasíl·labs i les tonades d'improvisació que pretenen oferir un treball pedagògic per donar a conèixer i potenciar la introducció de la glosa als centre educatius. Una xerrada cafè entorn de la glosa al País Basc (16 h), una conferència inaugural (19.30 h) i la projecció del documental Bertsolari són els actes destacats de la primera jornada.

I qui s'acosti a Espolla aquests dies, al llarg del programa trobarà prou al·licients per disfrutar d'aquesta modalitat de cant i música, com ara la mostra Glosa Jove, amb glosadors d'escoles i instituts; la presentació del Projecte Pandero de Guillem Ballaz, o l'esperat combat d'entronització del Rei o Reina de les Nyacres, tradicional de cada trobada de cantadors. I, fins i tot, la possibilitat de compartir taula amb glosadors en el Sopar de Cantadors.

Precisament dissabte arribaran el plat fort i el gruix dels actes de la trobada. Entre l'eliminatòria del combat del Rei o la Reina de les Nyacres i les actuacions de la nit, aquest any s'ofereix la possibilitat de sopar compartint taula amb tots els cantadors i músics.

Per a més informació: www.trobadaespolla.cat.

Demà, tast de vins comentats amb glosa

La proposta de Glosa de Vins, que tindrà lloc demà divendres (22.30 h), és unir el vi i la cançó, amb la complicitat dels cellers d'aquest poble vitivinícola. En l'acte, de caràcter participatiu, es podran degustar quatre vins, acompanyats per les gloses que faran els cantadors, entre els quals es trobaran reis i reines d'edicions anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.