Del zoo al circ
Dreamworks porta els animals de ‘Madagascar' de ‘gira' per Europa en la tercera part de la saga
Mentre que Pixar ha apostat per pel·lícules originals i rarament ha fet seqüeles, el seu gran competidor en el camp de l'animació, Dreamworks, ha trobat la fórmula de l'èxit en les sagues. De Shrek n'encadenen quatre llargmetratges i un spin-off (El gat amb bótes), amb una taquilla acumulada de 3.500 milions de dòlars a tot el món; de Kung Fu Panda n'han estrenat dos (1,297 milions de dòlars de taquilla), i les dues primeres parts de Madagascar ja han recaptat 1.132 milions.
Avui arriba als nostres cinemes la tercera part, amb el títol de Madagascar 3: de marxa per Europa. Ho fa també en versió catalana, tot i que els títols que s'hi doblen són encara escassos. Si la primera part transcorria al zoo de Central Park de Nova York i a Madagascar, i la segona part s'ambientava gairebé íntegrament en territori africà, aquesta nova seqüela es trasllada a Europa: Montecarlo, Londres, Suïssa i Roma.
Cap a Europa
Enyorats del zoo on van viure bona part de les seves vides, el lleó Alex, la zebra Marty, la girafa Melman i l'hipopòtam Gloria es cansen d'esperar que els vinguin a recollir els pingüins i els micos amb el seu artefacte volador, i van fins a Montecarlo a buscar-los.
A més d'uns personatges de provada solvència, la tercera part té un guió trepidant i alhora equilibrat, ple d'idees enginyoses: com poden viatjar quatre animals salvatges per Europa sense cridar l'atenció? En un circ, naturalment. Quina mena de circ podria acollir un lleó, un hipopòtam, una girafa i una zebra? Un circ decadent (que es diu Zaragoza) al qual volen retornar la glòria amb un espectacle protagonitzat només per animals (just a l'inrevés del Cirque du Soleil, al qual al·ludeixen irònicament). Qui és el nou malvat de la funció? Una gendarme del departament de control d'animals que aspira a afegir un cap de lleó a la seva col·lecció d'animals dissecats.