cultura

Peníscola enceta el 17é Festival de Música Antiga i Barroca

El programa musical s'obri amb l'actuació de La Voce Instrumentale després del tradicional piromusical

Enguany, el tradicional piromusical que dóna pas a la celebració del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola estarà conformat per obres franceses dels segles XVII i XVIII que acompanyaran rítmicament els més de 1.700 quilos de focs d'artifici de Pirotècnia Tomás, guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials de Sant Fermí.

L'espectacle tindrà lloc aquesta nit. Demà, el primer dels concerts del festival l'interpretarà el grup La Voce Instrumentale, que oferirà un repertori molt poc freqüent del barroc que combina autors clàssics d'aquest gènere, com Vivaldi, Bach i Handel, amb autors del repertori per a violí, principalment italians, poc habituals en les sales de concerts.

El dissabte dia 4, Capella de Ministrers oferirà La cité de dames, una música poc difosa i estudiada fins ara, la corresponent a dones de l'època medieval interpretada en els monestirs.

El diumenge dia 5 la japonesa establida a Nova York, Ada Hamada, tocarà peces del repertori barroc francés per a clavecí.

El dia 7, Capella de Ministrers actuarà de nou per a interpretar música sefardita. El grup portugués Ludovice Ensemble proposarà el dia 9 un viatge per la música galant del segle XVIII amb les melodies que escoltava la societat occidental burgesa i culta als salons de casa.

Tricentenari Joan Cabanilles

Harmonia del Parnàs dedicarà el seu concert del dia 10 a mostrar un treball d'investigació entorn de l'organista i compositor valencià Joan Cabanilles, considerat el Bach espanyol, dins de les activitats programades per Institut Valencià de la Música amb motiu del tricentenari de la defunció de l'autor.

El duet Dolce Rima oferirà el dia 11, un concert que unirà el Renaixement espanyol dels violistes i el seicento italià.

El festival conclourà el dia 12 amb l'Orquestra Barroca de Hèlsinki, que se centrarà en un dels més representatius autors de l'època, Johann Sebastian Bach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA