cultura

La Carxofa de Picassent està a punt per a l'estrena

Un picassentí ha estat l'artista que ha fet possible la recuperació d'aquest element de la festa

El picassentí José López Ibáñez, ha sigut l'artista encarregat de crear la Carxofa de Picassent. L'alcaldessa, Conxa García, i el regidor de cultura i festes, Jaume Sobrevela s'han acostat al taller de José López, per veure els últims detalls del muntatge de la Carxofa, la qual ja es troba enllestida per a la seua estrena el pròxim dissabte 8 de setembre, festivitat de la patrona, la Mare de Déu de Vallivana.

Després de mesos de treball, el monument ja llueix fet al voltant d'una estructura metàl·lica de ferro amb unes dimensions de 4 metres d'alçària i 5 metres d'amplària. “esta comanda, totalment nova per a mi, ha suposat, sobretot este últim mes, dies d'intens treball. Però finalment, el resultat fa que tot l'esforç haja merescut la pena. Realment, estic molt satisfet de com ha eixit tot”, afirma l'artista José lópez.

Després de dos anys d'haver recuperat esta tradició, per primera vegada, serà en estes Festes Majors quan pot dir-se que la Carxofa forma part del patrimoni municipal. Durant tot aquest temps, s'ha emprat a alguna població veïna de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.