El Museu d'Alcover, el Centre d'Història de la Conca i l'Institut de Paleontologia treballaran plegats

Els tres òrgans arribaran a un acord per potenciar la investigació i la divulgació

L'acord serà un pas més en la investigació, la conservació i la divulgació de les restes fòssils dels jaciments de les pedreres d'Alcover, Mont-ral i el Pinetell.

La col·laboració entre el Museu d'Alcover, el Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà i l'Institut Català de Paleontologia també significarà la participació d'investigadors del Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà, que passaran a integrar-se com a col·laboradors actius del grup de recerca mesozoic de l'ICP.

El vincle entre els tres organismes pretén fomentarà l'intercanvi i sobretot la creació de nous coneixements al conjugar la capacitat conservadora d'aquests dos centres amb la capacitat d'investigació i recerca de l'ICP.

Els fòssils

Les col·leccions del Museu Municipal d'Alcover i del Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà conserven un conjunt importantíssim de fòssils del període del triàsic, fa més de 230 milions d'anys. Aquests fons es caracteritzen perquè tenen una gran abundància d'éssers invertebrats, com per exemple crustacis i bivalves, i de vertebrats, com poden ser peixos i rèptils. Aquests fòssils estan en un molt bon estat de preservació, conegut com a fòssil lagerstätten, degut a les condicions que es varen donar en aquesta àrea geogràfica. Aquest tipus de preservació és molt poc habitual i accentua l'excepcionalitat dels fòssils que afloren en aquesta àrea i la importància del seu estudi científic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.