Cultura en Gira porta prop d'una cinquantena d'espectacles a les comarques de Lleida

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació farà girar pels escenaris lleidatans 46 espectacles aquest semestre en el marc del programa 'Cultura en Gira'. La iniciativa es concep amb l'objectiu de reforçar l'activitat cultural dels municipis i garantir l'accés a espectacles professionals i exposicions. Les comarques que acolliran més espectacles seran l'Alt Urgell, la Noguera, el Pla d'Urgell i el Segrià. Des d'ara i fins que acabi el 2009, el programa 'Cultura en Gira' portarà un total de 487 activitats, entre representacions i itineràncies a 132 municipis de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

'Cultura en Gira' és un programa de col·laboració mitjançant el qual el Departament, a través de la Direcció General de Cooperació Cultural, proposa un catàleg d'espectacles als programadors musicals. Cadascuna de les representacions o mostres que integren la proposta s'ha seleccionat prèviament per una comissió de treball especialitzada.

Les propostes d'aquest programa abasten diferents disciplines artístiques. N'hi ha d'arts visuals, de circ, de dansa, de música i de teatre. Els teatres, auditoris i espais d'art municipals que s'acullen al projecte reben el suport econòmic de la Generalitat, que pot cobrir fins a un màxim del 50% del caixet dels espectacles, concerts i exposicions del catàleg.

Aquest segon semestre d'any, 'Cultura en Gira' portarà 487 activitats – entre representacions i itineràncies – arreu dels Països Catalans. A les comarques de Lleida es podran veure 46 espectacles repartits entre 11 municipis de la demarcació.

A l'Alt Urgell 'Cultura en Gira' arribarà a la Seu d'Urgell amb nou espectacles; a la Noguera a Balaguer amb quatre espectacles; al Pallars Jussà a Tremp amb quatre espectacles; al Pallars Sobirà a Esterri d'Àneu amb tres espectacles; al Pla d'Urgell a Mollerussa amb dotze espectacles; al Segrià a Artesa de Lleida amb tres espectacles i a Lleida ciutat amb quatre espectacles; a l'Urgell a Tàrrega amb tres espectacles i a la Val d'Aran a Les amb un espectacle, Naut Aran amb dos i Vielha e Mijaran amb un.

Pel que fa al cartell, s'hi pot trobar per exemple, la presentació del nou disc de Mazòni, Eufòria 5 – Esperança 0, a Tremp, l'Homenatge a Isaac Albéniz, 'OCO' dels tortosins El Quico, el Cèlio, el Mut i el Noi de Ferreries, a Mollerussa i Balaguer, i Hamlet a Tàrrega, entre d'altres.

Aquest 2009, tot i el context econòmic de crisi, els municipis de Catalunya, les Illes Balears i València han incrementat en un 32% el número d'activitats contractades en el marc de 'Cultura en Gira'. En total, la Direcció General de Cooperació Cultural portarà un total de 119 espectacles o exhibicions artístiques de gira, fet que implica que es faran gairebé 1.100 representacions, concerts i itineràncies.

Els espectacles de 'Cultura en Gira' es veuran aquest any a 117 municipis. Respecte l'any 2007 – en què es va posar en marxa el programa – la contractació d'espectacles per part dels pobles i ciutats s'ha incrementat en un 96%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE