Móra d'Ebre inicia la Móra Morisca amb el sopar de les tres cultures al castell

El tradicional sopar de les tres cultures al castell de Móra d'Ebre, casa dels barons d'Entença i dels ducs de Cardona, obrirà aquesta nit els actes de la dotzena edició de la Móra Morisca, la festa de recreació històrica que durant tot el cap de setmana farà que la capital de la Ribera d'Ebre s'endinse en una època de convivència entre cristians, jueus i musulmans. De fet, tant l'ambientació del castell com els plats del sopar traslladaran els comensals 500 anys enrere. En la mateixa línia, el menú del sopar està elaborat amb plats de les tres cultures, ja que el primer plat seran ous en llardufes (cristià); el segon, kammuniya, un estofat de vedella amb comí (morisc), i les postres, flam de taronges i ametlla (jueu). El menú anirà acompanyat per plats d'olives trencades i ametlles torrades, i en acabar també se serviran unes varietats de tes aromàtics. El sopar, en què gairebé tots els comensals aniran vestits d'època, estarà amenitzat pel grup Xarop de Canya, i també tindrà l'actuació de la ballarina Núria Ardèvol, que farà una exhibició de balls i danses orientals.

Demà, el mercat de les tres cultures s'obrirà al migdia, amb espectacles de carrer i demostracions d'antics oficis de la Catalunya Vella i dels territoris islàmics. La inauguració de la XII Móra Morisca serà dissabte a la plaça del Mercadal, a càrrec de la coral Flor de Llis, de Montblanc, i de la coral morenca L'Aubadera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.