La Festa del Renaixement renova l'oferta culinària i de pastisseria
La Festa del Renaixement de Tortosa va presentar ahir el Mengeu de festa, l'oferta gastronòmica i de pastisseria creada expressament per a la festa, que enguany es farà del 23 al 26 de juliol. El director tècnic de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, va explicar que 19 restaurants de la ciutat participaran en les jornades gastronòmiques oferint en els seus menús plats adaptats dels receptaris del segle XVI. En aquest sentit, el plat estel·lar de la XIV Festa del Renaixement serà la cassola de varrals ab escabeyg. Segons va explicar un representant de l'associació de restauradors Plat i Got, Joan Ros, es tracta d'un escabetx amb verat, aromatitzat amb gingebre, taronja agra i molta ceba. Per la seua banda, Àngels Pallarès, del gremi de pastissers, va explicar que la novetat en l'apartat Llepolies de la festa. que introdueix una recepta nova cada dos anys, és una coca salada feta amb llavors, albergínia i cansalada.
Tomàs també va assenyalar que l'organització i l'Agrupació Centre Comercial Tortosa també estan treballant «contra rellotge», per tenir a punt les més de 60 parades guarnides del Taulell al carrer. El regidor de Comerç, Joan Caballol, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van destacar la importància de la participació de les entitats de comerciants, restauradors i pastissers, ja que amb la seua implicació van aconseguir rellançar la Festa del Renaixement a partir de la tercera edició. Finalment, Tomàs va dir que la Ruta de la Saboga estarà formada per 17 tavernes, però que n'hi haurà unes quantes més, fora del circuit oficial.