cultura

Godella dedicarà un carrer o un centre a l'escultor Andreu Alfaro

L'artista tenia el taller ubicat en aquest municipi on es va instal·lar la seua capella ardent

L'Ajuntament de Godella dedicarà un carrer o un centre a l'escultor valencià Andreu Alfaro, desaparegut el passat mes de desembre a l'edat de 83 anys. L'acord ha sigut pres per unanimitat pels tres grups municipals del consistori, a proposta dels regidors del Bloc-Compromís, segons han informat fonts de l'Ajuntament. L'escultor vivia al municipi veí de Rocafort, però tenia ubicat el seu taller estudi a Godella, on es va instal·lar l'any 1992. El passat 17 de desembre aquest taller va acollir el comiat a l'artista amb una àmplia representació del món cultural i polític del País Valencià i Catalunya.

L'acord inclou la possibilitat que l'alcalde de Godella es coordine amb el municipi veí de Rocafort per organitzar algun homenatge públic encara per determinar.

Nascut l'any 1929 a València, Alfaro va estar vinculat amb el Grup Parpalló, moviment renovador de l'art valencià marcat pel compromís social l'any 1957. El seu estil va estar marcat per la geometria en acer, alumini, marbre o filferro.

Alfaro va exposar obres en museus d'arreu del món i va ser requerit per a realitzar obra pública en diverses ciutats. En aquest apartat destaquen el Monument als Països Catalans a Tàrrega o les quatre columnes de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Andreu Alfaro va rebre al llarg de la seua trajectòria el Premi d'Honor Jaume I, el Premi d'Arts Plàstiques, el Premi Alfons Roig d'Arts Plàstiques i la Medalla de la Universitat de València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.