Donació de peces ibèriques del jaciment de Sant Miquel de Montornès del Vallès

L'arxiu municipal de Montornès del Vallès incorporarà formalment durant les properes setmanes una trentena de peces trobades al jaciment ibèric del turó de Sant Miquel als anys 60. La donació va a càrrec del Centre Excursionista “Els Blaus» de Sarrià i ha estat possible per la mediació del veí de Montornès Joan Boter.

La donació inclou una trentena de peces ceràmiques que van ser trobades l'any 1968 prop del Castell de Sant Miquel, en el transcurs d'una excursió de l'associació «Els Blaus» de Sarrià. En aquella sortida, el grup va localitzar en superfície materials que la pluja havia deixat al descobert, prop de l'indret on l'any 1963 s'havien dut a terme excavacions dirigides pels professors Ripoll, Barberà i Monreal.

La donació de peces ibèriques, que es formalitzarà per mitjà d'un conveni, anirà a càrrec d'Antoni Mañé, en representació de l'entitat excursionista. Un cop finalitzats els tràmits, l'Ajuntament assumirà la custòdia i conservació dels materials.

L'Arxiu Municipal ha rebut en els darrers anys diverses donacions de material recuperat de la zona abans dels anys vuitanta. La col·lecció municipal inclou dues àmfores reconstruïdes l'any passat a partir de fragments donats, i nombroses peces ceràmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.