cultura

teatre

Pep Tosar es posa a la pell de Guillem d'Efak

L'actor porta al Municipal de Girona l'homenatge al cantautor de Manacor

Demà, ‘No et vesteixis per sopar'

L'actor Pep Tosar s'estrena cantant a escena a Tots aquests dois, un espectacle que homenatja el cantautor i escriptor Guillem d'Efak a partir d'una combinació de música en directe, poesia, interpretació i muntatge audiovisual que arriba avui al Teatre Municipal de Girona (22 h). El treball, presentat fa un any al Círcol Maldà, del qual Tosar és director, proposa així un recorregut biogràfic i creatiu, en una mena de “documental de ficció” per la vida i l'obra del músic, escriptor i actor de pare mallorquí i mare guineana establert des dels tres anys a Manacor i que va convertir-se en un dels puntals de la Nova Cançó. Alternant la projecció d'entrevistes a personalitats de l'àmbit literari, teatral i musical que el van conèixer de prop, com ara Josep M. Espinàs, Josep Anton Codina o Francesc Borrull, Tots aquests dois, títol pres d'un dels seus temes, passeja també per alguns dels escenaris vitals del músic i rememora la seva obra a través de la banda de jazz Maitia Trio i l'actor Pep Tosar, que caracteritzat com Guillem d'Efak recitarà la seva poesia, llegirà fragments d'entrevistes, revisarà anècdotes i interpretarà temes com ara Blues en sol, Balada d'en Jordi Roca o el mateix Tots aquests dois.

Un vodevil

També al Municipal de Girona, demà s'hi presenta No et vesteixis per sopar (19 h), un vodevil hilarant del francès Marc Camoletti, autor consagrat de comèdies, adaptat per Roger Peña Carulla, que també n'assumeix la direcció. L'obra, interpretada per Mingo Ràfols, Àngels Bassas, Jordi Díaz, Mònica Glaenzel i Marta Valverde, tracta de la situació compromesa que es genera quan un cap de setmana que es preveia perfecte entre dos amants es capgira inesperadament, i la vetllada romàntica s'acaba convertint en un guirigall en què tothom fingeix ser el que no és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.