cultura

Obeses: més és més

Si bé actualment en l'escena pop a Catalunya impera allò del “menys és més”, Obeses –que acaben de publicar el seu segon disc: Zel (Música Global)– advoquen per un taxatiu “més o més”, tot evocant els grups més delirants, excessius i magnificents de, per exemple, el glam. “Ens costa trobar grups amb els quals identificar-nos en el panorama autòcton; mentiríem si ho neguéssim”, diu Arnau Tordera, un cantant que continua situant Albert Guinovart (Dagoll Dagom) al costat de les seves influències més rockeres i que, a les xarxes socials, és titllat –per uns– de geni incomprès i –per altres– de simple fanfarró. Obeses, naturals de Tona, admeten que, efectivament, combreguen amb aquesta filosofia del “més és més”, tot deixant ben clar que, en la música del grup, “no hi ha cap més gratuït”.

En el menú d'Obesisme il·lustrat, el seu debut, publicat la tardor del 2011, hi havia ranxeres, cabaret i bel canto. En el de Zel (un disc que van estrenar el febrer a l'Atlàntida de Vic i que, el dia 11 d'abril, portaran al Music Hall de Barcelona): una sardana-rock en forma de gran ouverture (La ben plantada, amb la qual creuen “haver aconseguit una conjunció entre dos universos a priori antagònics”), un petit musical en forma de debat televisiu a dues veus i un single que incideix en els grans plaers de la gastronomia catalana (a Obesisme il·lustrat imperava el Pa amb tomàquet; a Zel, Botifarra amb seques, gràcies a les quals –asseguren– “seràs l'amo de les discoteques i t'ho faràs amb un parell de txeques”). “Som un grup que genera un desconcert que necessita articular-se en amor o odi”, admet Tordera. “Amb aquest segon disc, però, el pol de l'atracció suma més adeptes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona