cultura

Família, viatges i literatura juvenil

L'editorial Barcanova va presentar ahir els dos guanyadors de l'onzena edició del seu prestigiós premi. La novel·lista gironina Maria Mercè Roca ofereix a Mil revolts “el viatge de tres argonautes moderns”, i el músic i escriptor Miquel Pujadó ens presenta una esbojarrada família de bruixots a La Serpentina i l'antiga família (amb il·lustracions de Saul Daru).

L'editora Sara Moyano va recordar que “Barcanova fa més de 30 anys que publica només en català” i que el títol més venut (90.000 exemplars) és Com un miratge, “precisament de Maria Mercè Roca”. La guanyadora de premis com el Sant Jordi i el Llull va declarar que està “totalment en contra de socialitzar els llibres; els nens han de crear la seva biblioteca perquè això els farà estimar els llibres”.

La seva novel·la ofereix l'evolució en la relació entre un avi, el seu nét i l'amiga del noi, de setze anys, que “viatgen de Girona a Gandesa en transport públic..., tota una aventura”.

L'obra de Pujadó no és realista com la de Roca, és ben fantàstica: “Una família peculiar passa 300 anys dormint, des del 1714 fins a l'actualitat; la història se'm va ocórrer quan se'm va cagar al damunt un ocell i em vaig imaginar què passaria si fos una vaca i ho fes damunt un capellà.” Una obra en què predomina l'humor innat del músic especialista en la cançó de Brassens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.