Altres

música

Bikimel estrena a Girona les cançons de ‘Farrera'

La cantautora oferirà aquest vespre un concert gratuït a Context, dins el festival Strenes

El projecte va néixer al Centre d'Art i Natura de Farrera

Gràcies a una beca del Centre d'Art i Natura de Farrera, al Pallars Sobirà, la cantautora vallesana Bikimel va passar un mes en aquest poble pirinenc component i gravant sons de la natura, amb artefactes que ella mateixa construïa, com un micròfon a dins d'una gàbia coberta amb una manta –un recurs contra les interferències del vent– per captar el cant dels ocells o la fressa de les abelles. Aquests sons apareixen d'una manera “ subliminar” en algunes cançons del seu segon disc, Farrera. Can-Sons D.O., que avui presenta per primera vegada en directe, en un concert gratuït al cafè i llibreria Context de Girona (19 h), acompanyada pel guitarrista Lluís Robisco. El disc forma part d'un projecte més ampli, que inclou noves cançons al seu web i diversos treballs de videoart, realitzats també per Bikimel, que “ajudaran a donar més sentit a les cançons”. Ella també és l'autora de l'acurat disseny de la carpeta del CD, que inclou pintures de l'artista neozelandesa Annekem, una de les artistes amb què va coincidir a Farrera. En una segona fase, Bikimel va gravar amb la banda al centre artístic i culinari La Caseta de la Coma de Burg, a prop de Farrera, i va completar la gravació a Bucbonera, de Caldes de Montbui.

El resultat són 13 cançons que proposen una espècie d'itinerari màgic pels voltants de Farrera, guiat per una veu tan personal com suggestiva. Són cançons que reclamen una tornada a la natura, com Nen del bosc, un conte cançó en què la mare s'acomiada del nen que marxa a la recerca d'una soledat volguda, a la natura. “La mare accepta que el nen ja no forma part d'ella, sinó del bosc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA