cultura

música

El Festival Í-taca neix amb la integració del Jazzpera i un marcat to reivindicatiu

Andrea Motis, La Locomotora Negra, Big Mama, Sílvia Pérez Cruz, una marxa popular musical i un concert de ‘hip-hop' solidari encapçalen el cartell

Enmig de la crisi i el pessimisme generalitzat, no hi ha res millor que fer-hi front amb optimisme i il·lusió. Almenys això pensen els organitzadors del Jazzpera, que, lluny de caure en el victimisme, han passat a l'acció amb una proposta clara i ben definida: celebrar un nou festival d'estils musicals més amplis i diversos (integrant l'esmentat festival de jazz) i ampliant horitzons a altres pobles de la comarca del Baix Empordà. És així com neix Í-taca, un festival amb un marcat missatge reivindicatiu, que integra accions culturals en el programa musical.

Í-taca tindrà lloc del 19 de maig al 7 de juliol i presenta set concerts de primer ordre, el primer dels quals s'oferirà coincidint amb una marxa popular en què, un cop dalt del castell, hi actuaran artistes locals encapçalats per Sanjosex i Mazoni. A continuació, hi haurà els concerts de Rosa Pou i Xavi Lloses (15 de juny, a Púbol), una jam session amb els millors instrumentalistes del jazz català (22 de juny, a la Pera), una Nit de hip-hop (28 de juny, a Torroella), Andrea Motis i Joan Chamorro & The New Catalan Ensemble (29 de juny, a Monells), La Locomotora Negra & Big Mama (6 de juliol, a Torroella) i Sílvia Pérez Cruz (7 de juliol, a Calella de Palafrugell). També, s'organitzen xerrades sobre l'estat de la cultura, un espectacle familiar i exposicions de pintura.

Pastanagues...? Ous i pomes!

Seguint les passes de la campanya Per la salut de la cultura, iniciada pel Teatre de Bescanó, en la qual es venien pastanagues per accedir a un espectacle, el Festival Í-taca s'afegeix a aquesta fórmula tan original que permet vendre entrades de manera legal aplicant un IVA del quatre per cent –i no del vint-i-un per cent com estableix la nova llei del govern– oferint als espectadors ous i pomes de la comarca amb l'obsequi d'entrades per assistir als concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.