Els llibres parroquials de la Conca de Barberà es podran consultar a internet

El Centre d'Estudis de la Conca promou aquest projecte

Fa un any que el Centre d'Estudis de la Conca de Barberà va presentar al programa Tu Ajudes de Caixa Tarragona la primera proposta per digitalitzar els llibres parroquials de tot el terme de Montblanc, les pedanies de Prenafeta, la Guàrdia dels Prats, Lilla i Rojals. A partir del proper mes de setembre es preveu que ja es puguin consultar aquests llibres a la xarxa.

La idea, segons el director del CECB, Josep M. Grau, «es aprofitar l'eina de consulta que proporciona internet per accedir a aquest tipus d'informació evitant així el deteriorament dels originals que es concentren a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona».

Segons indicava el responsable, «cada dia són més els genealogistes que utilitzen els llibres per conèixer els seus avantpassats, un tema d'especial interès per als erudits en la matèria, estudiants, professors i llicenciats que necessiten desenvolupar la seva recerca».

Projecte 2009

Amb l'objectiu de continuar amb la protecció i difusió del patrimoni documental de la comarca, el Centre d'Estudis de la Conca de Barberà ha tornat a presentar enguany al programa Tu Ajudes 2009, que convoca l'obra social de Caixa Tarragona, el projecte de digitalització dels llibres de baptismes, defuncions i matrimonis de les parròquies de Rocafort de Queralt (1561-1890), Solivella (1685-1851), Vimbodí (1578-1851), en el qual ja es treballa.

Proposta pionera

Aquest projecte, que ja es du a terme en altres municipis de la demarcació –arran de convenis entre els ajuntaments i l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona–, és pioner a Catalunya pel que fa a digitalitzar els llibres parroquials en l'àmbit de tota una comarca, com preveu a llarg termini la proposta del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà.

En aquest sentit, Grau apuntava que «és una proposta que s'ha de fer pas a pas i que necessitarà anys. L'aposta és que el contingut d'aquests llibres pugui arribar a tothom».

Demà l'ens comarcal donarà a conèixer els resultats de digitalització dels llibres sacramentals de Prenafeta, que forma part del projecte que es du a terme en el conjunt de totes les parròquies de la Conca de Barberà, en un acte que es durà a terme a la sala cultural a la pedania de Prenafeta (19.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE