cultura

50 anys de La Galera al Cultura

El suplement entrevista l'actual editora de la veterana editorial infantil, Iolanda Batallé

I tota l'actualitat sobre literatura, arts, cinema, música i molt més

El suplement Cultura d'aquesta setmana commemora el 50è aniversari de la mítica editorial infantil i juvenil La Galera. Per fer-ho, entrevistem la seva actual editora, Iolanda Batallé, que dóna les claus de què ha canviat per augmentar la facturació un 70% en quatre anys.

També cal destacar l'article que David Castillo dedica a l'exposició de la fotògrafa Judith Vizcarra a la Galeria Alex Talese de Barcelona.

En l'apartat d'articles d'opinió podem llegir els textos de Vicenç Pagès (que comenta una cançó de Mecano), Guillem Cifré, Lluís Llort (que dóna la benvinguda al blog Llibres al replà), la lingüista Núria Puyuelo, Marià Marin (del Gremi de Llibreters de Catalunya), Bienve Moya (que ens parla sobre els crítics i Cervantes), Màrius Serra i Miquel de Palol (que explica que a l'època de Mozart ja hi havia la cançó de l'estiu).

Pel que fa a les crítiques, Àlex Susanna fa una lloança de la novel·la de Jordi Llavina, El llaütista i la captaire. Jordi Capdevila destaca El fracassat, novel·la de Martí Domínguez sobre Cézanne. Lluís Llort recomana la novel·la policíaca Carrer Berlín, 109, de Susana Vallejo. Carlos Zanón elogia la novel·la L'emigrant amateur, del clàssic Stevenson. David Bueno comenta l'assaig L'educació, una qüestió d'Estat, d'Enric Prats. Jordi Llavina valora el nou poemari de Roger Costa-Pau, Cavada pell. Ferran Aisa en explica la nova traducció de l'obra de Wilde El fantasma de Canterville. Sam Abrams comenta la barreja de dietari i poesia Diari d'Escània i Univers endins, d'Enric Casasses. David Paloma ens parla de Fabra, encara, que recull uns col·loquis internacionals sobre el filòleg. Xavier Serrahima analitza l'assaig de Nietzsche El cas Wagner. Josep Santesmasses comenta El riu i les dones, que recull històries del Pallars.

Pel que fa al cinema, Bernat Salvà comenta el retorn de Buscando a Nemo, ara en format 3D, entre d'altres estrenes i novetats. Pel que fa ales crítiques, Àngel Quintana analitza Tango libre, amb Sergi López, De jueves a domingo, de Dominga Sotomayor, i Tomboy, de Céline Sciamma.

En l'apartat teatral, Jordi Bordes destaca la gals‹ Ex-IT, un espectacle amb antics membres de grup de dansa de l'Institut del Teatre. A més de les novetats teatrals de la setmana, Bordes ofereix una crítica de Paisaje sin casas, de Pablo Ley.

Carina Filella ens explica que 26 artistes del Camp de Tarragona exposaran a deu espais durant el mes de maig en el que serà l'estrena de la Xarxa de Gestors i Programadors del Camp de Tarragona. Des de Girona, Eva Vàzquez explica la reobertura del museu del pintor i cartellista Emili Vilà, a Llagostera. A Barcelona, Mercè Miralles detalla com serà la final del premi Unnim de teatre, que tindrà lloc a Calldetenes. Joan Tort commemora els 10 anys de l'espai La Panera de Lleida, dedicat a l'art contemporani.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Jaume Vidal (que comenta noves fórmules de promoció d'artistes), Maria Palau (que ha conversat l'artista Joan Carles Roca Sans), Montse Frisach (que ha entrevistat el galerista Sebastián Rosselló), Pilar Parcerisas (que fa un tribut a l'escultor Torres Monsó) i Artur Ramon,que lloa la novel·la Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), d'Albert Forns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.