El Port de la Selva balla amb l'electrònica i el hip-hop de la segona edició del SonarKids
La forta tramuntana obliga a traslladar el festival a un lloc més arrecerat del vent, prop del nucli del poble
Pintar discos de paper, aprendre a fer girar els plats o un joc que barreja gastronomia i olors ideat pel Celler de Can Roca són alguns dels tallers del festival
Una mica de hip-hop, funky, electrònica i els sons més durs del techno. Tot barrejat, sumant-hi tallers i activitats paral·leles, i s'obté la segona edició del SonarKids al Port de la Selva, l'Alt Empordà. La forta tramuntana que bufa a la zona ha obligat a traslladar el festival a un lloc més protegit del vent, al costat del nucli antic del poble, però això no ha fet minvar les ganes de ballar dels 200 pares i infants que s'hi han apropat en la primera jornada. Enguany, el festival compta amb tallers tant divertits com pintar discos de paper, aprendre a fer girar els plats o un joc que barreja gastronomia i olors ideat pel Celler de Can Roca. S'espera arribar als 5.000 visitants de la primera edició.
“Aquest és el segon any que repetim al Port de la Selva i el cinquè que portem a terme el SonarKids, ens agradaria retornar a aquesta localitat de l'Alt Empordà els pròxims anys”, ha explicat la coordinadora del festival, Astrid Rousse. Enguany, el certamen de la música electrònica infantil per excel·lència ha ampliat el seu ventall d'activitats i elements paral·lels, amb tallers originals i un espai de descans per als més menuts. “L'objectiu és que els pares i els nens s'ho passin molt bé i coneguin propostes musicals atípiques que no poden trobar a altres llocs”, assenyala la coordinadora. Enguany el festival barreja estils tant eclèctics com hip-hop, el funky, el rock, el folk, l'electrònica o el techno. El 'DJ2D2' i 'Esperit!', han estat els encarregats d'aixecar el teló d'aquesta segona edició. Tots dos han fet ballar i vibrar als més de 200 pares i infants que s'han aplegat a El Port de la Selva. “Vull que tothom passi una bona estona, ja vaig participar el primer any que es va fer el SonarKids”, ha explicat en David, més conegut com a DJ2D2. Segons aquest disc-jockey, iniciatives com aquest festival són “claus” per ajudar a “trencar mites i deixar d'encasellar determinats estils musicals”. “Cal desmitificar el món de l'electrònica perquè sempre se'l relaciona amb la nit. Es pot gaudir d'aquesta música a qualsevol edat i en qualsevol entorn”, ha assegurat l'artista. “Des de que es fa al Port de la Selva m'agrada més i trobo que és una idea molt maca, poques coses així són gratuïtes”, ha explicat una altre dels artistes participants, en Mau del grup 'Esperit!'. L'alcalde del poble, Josep Maria Cervera, també ha ressaltat “l'originalitat” del certamen. “Volíem que la gent visqués tota mena d'experiències, creiem que encaixa molt bé amb el nostre model de poble i turisme”, ha apuntat. El batlle ha comentat que gran part dels visitants provenen de la demarcació de Barcelona tot i que els sons electrònics també atreuen a veïns de les comarques gironines.
“Vibrar” amb els sons electrònics
Somriures, alegria i il·lusió. Aquesta ha estat la imatge més repetida durant aquest dissabte a El Port de la Selva. El fort vent que ha bufat no ha fet minvar les ganes de ballar i els assistents no han dubtat ni un sol moment a l'hora de moure l'esquelet a la plaça situada al costat del port. “M'agrada molt la música electrònica, l'escolto a la ràdio”, afirmava un dels infants, en Marc. La Mar assegurava que “el ritme” dels sons electrònics és el que més li agrada. “Amb aquesta música puc ballar”, afirma. Gran part dels assistents no era la primera vegada que s'apropaven fins aquesta localitat empordanesa. A més, alguns dels pares deien que eren “seguidors habituals” del Sónar. “L'any passat ja vam venir perquè a tota la família ens agrada molt el rock, el funky i la música techno”, assegurava en Nicolàs. “És un estil de música que els infants aprenen amb molta rapidesa i ajuda a que ells puguin crear, les administracions haurien de potenciar activitats com aquestes que són més actuals”, assegurava una de les mares, l'Adriana.
L'organització ha hagut de traslladar el festival del passeig marítim fins al nucli antic del poble a causa de la tramuntana. Una decisió que, segons Astrid, no “perjudica el festival”. “Tot al contrari, hem distribuït els tallers pel dins del poble i així els assistents podran gaudir de la música amb tranquil·litat”, ha afirmat. Enguany, com a novetat, s'han organitzat activitats i tallers paral·lels de pintura de discos de paper, creació de samarretes o aprendre a punxar. En Miquel Corbera ha estat un dels monitors encarregats de mostrar als més petits com es giren els plats. “Hi ha un gran ambient, m'agrada molt poder participar en actes així i veure com els menuts s'interessen per aquest sector”, ha afirmat.
Un dels tallers més especials ha estat ‘Les Aromes de la Cuina', un joc ideat pels tres germans Roca, responsables del millor restaurant del món. En aquest cas, els infants havien d'endevinar olors relacionades amb la gastronomia. Els assistents també han pogut gaudir amb les singulars escultures sonores interactives de ‘Lolo & Sosaku' creades de forma artesanal amb fusta, fils de pescar o imants. Una activitat que ha permès que els menuts descobrissin els principis de la física mitjançant la creació musical. El festival s'allargarà fins aquest diumenge 2 de juny i pel seu escenari passaran formacions reconegudes com Brodas Bros Masterclass, DJ Niño, The Pinker Tones & Albert Pla, Superhugo, Don Simón i Telefunken o l'eclèctic Busy P, entre molts d'altres.