Cinema Estrena

ESTRENA

bERNAT sALVÀ

El món és una comèdia negra

La pel·lícula Turistas (Sightseers) va causar una certa sensació al passat Festival de Sitges, on va ser distingida amb el premi a la millor actriu (Alice Lowe) i el de millor guió, del qual són coautors els dos protagonistes principals (la mateixa Lowe i Steve Oram), juntament amb la guionista Amy Jump. A més, el sector del públic del festival més entusiasta amb el repertori de barbaritats que ofereix el gènere (assassinats, sang i fetge...) ràpidament va aplaudir les peripècies d'aquesta parella d'inadaptats socials que comencen a voltar per Anglaterra en caravana i es converteixen en un parell de psicòpates que empetiteixen les gestes de Woody Harrelson i Juliette Lewis a Asesinos natos.

El director, Ben Wheatley, reivindicava la setmana passada a Madrid la connexió de la pel·lícula amb la realitat que vivim en aquests moments: “Les meves pel·lícules no estan en el buit, se situen en un context sociopolític, i em sembla que la comèdia negra és el to del moment que estem vivint: són temps de recessió, de dificultat, on les coses són grises, i això és el que marca l'entorn de la pel·lícula”, deia, en declaracions recollides per Efe.

Tina (Alice Lowe) fuig d'una mare que la culpa per la mort de la seva mascota. Chris (Steve Oram) pretén escriure un llibre i espera que ella l'inspiri. Junts emprenen un viatge cada cop més surrealista per bells paratges del camp anglès. “És un viatge travessant els paisatges, però també a través del temps, perquè va cap enrere –explica el cineasta–. Comencen en un lloc emblemàtic del declivi de l'era industrial britànica i després van a coves i a cercles de pedra.” La proposta, dèiem, va connectar bé amb el sentit de l'humor de cert públic de Sitges, però ho tindrà més difícil per arribar al públic més convencional.

Turistas
‘Sightseers' Direcció: Ben Wheatley Interpretació: Alice Lowe, Steve Oram Gènere: com. negra País: GB, 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Turistas (Sightseers)

«Turistas (Sightseers)»

Gènere: Drama
Direcció: Ben Wheatley.
Intèrprets: Alice Lowe, Steve Oram, Eileen Davies.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a