Cinema Estrena

estrena

B.S

Vendre's l'ànima al diable (o no)

Dos amics gallecs a l'atur i en una situació econòmica molt precària van a pescar i es troben un paquet de deu quilos de cocaïna que val més de mig milió d'euros al mercat negre. Aquest és el punt de partida de Somos gente honrada, pel·lícula dirigida pel debutant Alejandro Marzoa, cineasta i músic gallec (toca al grup Manos de Topo), que va venir fa dotze anys a Catalunya a estudiar a l'ESCAC i s'hi ha quedat a viure. Jose Corbacho i El Terrat són coproductors d'aquest film, que té dos protagonistes poc coneguts, Paco Tous i Miguel de Lira, i inclina cap al drama social una història que podria haver donat peu a una comèdia. Marzoa ens comenta, en una entrevista, que “el punt de partida és el dilema moral que es planteja davant d'una situació així, i això encaixa amb el context de crisi que vivim”. De tota manera, “el projecte és de fa quatre anys, i llavors no vivíem en una situació de crisi tan aguditzada; però en aquest sentit l'hem clavada”.

És fàcil identificar-se amb Manuel i Suso, els dos aturats ofegats pels deutes, parents llunyans dels personatges de Los lunes al sol, que de cop i volta es troben amb feixos de bitllets de 100 euros a la butxaca. “Sempre m'han interessat els personatges aferrats a la realitat propera, encara que els abordi des de la ficció”, diu el cineasta, però destaca que, per damunt de tot, “és la història d'una amistat”. La seva intenció mai no ha estat “jutjar aquests personatges, tot i que hi ha moments que tenen un comportament incorrecte”. Creu que, malgrat tot, “la gent conserva certs valors i certa honestedat; la societat reclama que si vas de llest, però no ho ets prou perquè no t'enxampin, paguis les conseqüències”.

Somos gente honrada
Direcció: Alejandro Marzoa Interpretació: Paco Tous, Miguel de Lira, Unax Ugalde, Manuela Vellés Gènere: Comèdia dramàtica Països: Catalunya - Galícia, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Somos gente honrada

«Somos gente honrada»

Gènere: Comèdia
Direcció: Alejandro Marzoa.
Intèrprets: Paco Tous, Miguel de Lira, Manuela Vellés, Unax Ugalde.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a