José Antonio Miralles enllesteix el mural ceràmic «Trànsits»

L'obra se suma al conjunt de murals a l'aire lliure de l'Alcora en homenatge a la indústria ceràmica local

El mural, titulat «Trànsits», va ser el projecte guanyador de la quarta edició del Premi Undefasa de Ceràmica Mural convocat per l'Ajuntament de l'Alcora per a la decoració específica d'eixe espai urbà. Miralles va proposar una seqüència de figures monocromes que escenifiquen, en grups aïllats, l'activitat dels treballadors en el trànsit diari de les seues cases a les fàbriques i viceversa per tal d'homenatjar la indústria ceràmica local, propòsit especificat en les bases del concurs.

El resultat final es podrà admirar a l'octubre, mes en què està prevista la seua col·locació. Amb aquest seran ja cinc els murals ceràmics artístics de grans dimensions situats a diferents espais de l'Alcora que pretén transformar els seus carrers en un museu de ceràmica a l'aire lliure.

En aquest sentit, l'ajuntament, a través del Museu de ceràmica, pretén potenciar un circuit anomenat Ruta dels Murals Ceràmics com a complement a la visita al propi Museu, en combinació, a més, amb la visita a diferents tallers artesanals de la localitat.

Els punts murals que formen part d'aquest itinerari artístic són el carrer Venerable Bertran, on es pot admirar l'obra Muro dentro do muro (2005), de Sofia Beça; la costera de l'Advocat, on s'hi troba l'obra Encreuament de camins (2006), de Carlos Martínez Esteban; la placeta dels Canterers, amb Arbre i terra (2007), de Diego Écija; i la façana del darrere de la Casa de la Música, on s'hi troba col·locat el mural Bloc de notes (1995), de Joan Antoni Rebès, que es pot admirar des del passeig baix la Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.