cultura

maresme

Argentona tria un càntir de l'antiguitat per a la fira d'agost

És una rèplica d'una peça del Museu originària del sud-est d'Itàlia i del segle III aC

Argentona ja ha desvetllat la sorpresa de cada estiu: quin serà el càntir d'aquest any que representarà la festa major de Sant Domingo. En aquesta ocasió s'ha anat a buscar una peça de l'antiguitat, rèplica d'un atuell que es conserva en el Museu del Càntir i que és originari del sud-est d'Itàlia, encara que amb clares influències gregues, i datat del segle III aC. Es tracta d'un càntir de cos globular amb dos brocs verticals quasi cilíndrics, ambdós del mateix gruix i alçada i llavi apaïsat. El broc d'emplenat té un filtre (“rall”) interior a l'alçada de la seva base, mentre que el broc d'abocar té un rall amb cinc forats a la part de dalt.

La nansa és arquejada, formada per dues tires de fang independents unides a la part superior, i arrenca de les bases dels dos brocs. La seva decoració és feta a pinzell amb òxids de manganès (color morat) i de ferro (color vermell), amb motius diversos en disposició horitzontal en paral·lel. Del càntir se'n faran 2.500 exemplars, realitzades en el taller Cerámicas el Poyetón de La Rambla, Còrdova. Tots ells s'intentaran vendre durant el dia gros de la festa major de Sant Domingo, el 4 d'agost, on s'ompliran amb les aigües beneïdes de la font que porta el nom del sant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.