cultura

La Universitat d'Alacant mostra els dibuixos dels xiquets de la Guerra Civil

Els esbossos reflectixen les escenes viscudes pels menuts durant la seua evacuació a diferents països europeus estampades per ells mateixos

L'exposició “Llapis, paper i bombes. 1936-1939” es pot visitar a la sala Aifos

L'exposició Llapis, paper i bombes. 1936-1939 és una mostra que trasllada els espectadors a les ments dels xiquets que van patir la Guerra Civil i finalment l'exili a diferents països europeus.

A la mostra es poden veure els dibuixos fets pels infants, en els que reflectixen les experiències que van viure durant el conflicte armat i posteriorment durant la seua evacuació davant la victòria del bàndol feixista.

La mostra està formada per tres seccions, una primera en la que els esbossos dels xiquets parlen dels bombardejos viscuts a Madrid, a Port Bou i la batalla de Terol, una segona en la que els dibuixos reflectixen la vida dels infants a les colònies i la darrera en la que els dibuixos mostren com aquests menuts van viure la seua evacuació a diferents països.

Juntament amb els dibuixos, la mostra inclou fotografies i rètols del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca i inclou una banda sonora creada especialment per a la mostra pel músic italià, Giovanni Alberto Croatto.

L'exposició de la Universitat d'Alacant a aconseguit ajuntar dibuixos procedents de diferents fons documentals, com són la Biblioteca Nacional o les Universitats de Califòrnia de San Diego i Colúmbia de Nova York a més d'altres provinents de l'Associació Arxiu Guerra i Exili i pel Centre Espanyol de Moscou.

Activitats didàctiques

L'àrea de Didàctica del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) ha preparat una sèrie d'activitats educatives adreçades als alumnes de l'Escola d'Estiu del campus en les que participaran més de 150 xiquets i xiquetes i a través de les quals podran conèixer les vivències dels infants que van patir la Guerra Civil des de la seua pròpia experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.