Música

festivals

xavier castillón

Sons del Món i altres delícies

Blaumut, Joan Dausà i Sílvia Pérez Cruz obren aquest cap de setmana a Vilabertran el festival empordanès, que aposta per la gastronomia i el vi

Els concerts de Sons del Món són una suma de sensacions

El festival Sons del Món, que organitza la promotora figuerenca Promo Arts Music en col·laboració amb els ajuntaments de Vilabertran, Roses i, com a novetat d'aquest any, Castelló d'Empúries, proposa una sèrie de concerts que estan plantejats com una suma de sensacions: la música en directe, maridada amb els vins de l'Empordà i la gastronomia, també amb sabors de proximitat. El festival comença aquesta nit al conjunt monàstic de Santa Maria de Vilabertran i s'allargarà fins al 27 de juliol, dia en què Luz Casal oferirà el concert de cloenda, a la Ciutadella de Roses. La plaça del Fort de Vilabertran –amb sopars a la fresca opcionals en el veí hort del Prior– rep avui Blaumut i Joan Dausà i, demà a la nit, Sílvia Pérez Cruz. L'aportació gastronòmica anirà a càrrec dels restaurants Coordenades (Figueres) i Amiel-Molins, respectivament.

A la Ciutadella de Roses també tindran lloc els concerts de Manel, el 13 de juliol, i Los Chicos del Coro, el 19 de juliol, amb la col·laboració de la coral del Centre Escolar Empordà. La programació de concerts de gran format es completarà amb el gaiter gallec Carlos Núñez, que actuarà a la plaça de la basílica de Castelló d'Empúries, el 20 de juliol. Tant a Roses com a Castelló, hi ha implicats diversos restaurants de la zona, també a través de paquets enoturístics.

Sons del Món ha programat per als dies 12, 20 i 26 de juliol unes sortides nocturnes en catamarà per la badia de Roses, en les quals un centenar d'espectadors podran gaudir d'una actuació en directe mentre prenen una copa. Finalment, el 26 de juliol hi haurà la possibilitat d'escoltar el cantant figuerenc Joanjo Bosk i de sopar al mig de les vinyes del celler La Vinyeta de Peralada, en una vetllada única.

SONS DEL MÓN
Espais: Conjunt monàstic de Vilabertran, Ciutadella de Roses i plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries. Dates: Del 5 al 27 de juliol. Pàgina web oficial: www.sonsdelmon.cat
Dissabte 6 DE JULIOL

SÍLVIA PÉREZ CRUZ

La cantant palafrugellenca presentarà a Vilabertran el seu primer disc en solitari, 11 de novembre, un treball molt personal, produït per Refree, que confirma Sílvia Pérez Cruz com una de les millors veus de la seva generació, i també com una artista molt completa que gaudeix amb els reptes i no es conforma amb qualsevol cosa. Imprescindible.

DIs. 27 de juliol

luz casal

Una de les grans sorpreses d'aquesta edició de Sons del Món és la cantant Luz Casal, que oferirà a la Ciutadella de Roses l'únic concert d'aquest estiu a la península. Una de les grans veus del pop espanyol, en plena maduresa.

Divendres 5 DE JULIOL

BLAUMUT / JOAN DAUSÀ I ELS TIPUS D'INTERÈS

El concert inaugural de Sons del Món 2013 estarà protagonitzat, aquesta nit, per dues de les grans apostes del nou pop català: Blaumut, tot un fenomen gràcies a l'èxit de la cançó Pa amb oli i sal –inclosa en el seu disc de debut, El turista– i Joan Dausà i els Tipus d'Interès, el grup liderat per aquest actor i cantant polifacètic, que també ha tingut el seu moment de glòria amb Jo mai mai.

dissabte 20 de juliol

carlos núñez

El gaiter gallec actuarà a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries en format de trio, en el que pot ser un dels concerts més memorables de Sons del Món 2013. Carlos Núñez ha compost aquest any la sintonia de La Vuelta.

DISSABTE 13 de juliol

manel

El grup barceloní està en plena gira de presentació del seu tercer disc, Artistes, baixin de l'escenari, un nou encert en una discografia que, de moment, no coneix el fracàs. La Ciutadella de Roses és un marc realment incomparable per escoltar les noves cançons del quartet, que ara es presenta en directe més elèctric i intens que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.