cultura

música

Maria del Mar Bonet obrirà Camallera Cançó d'Autor

El festival tindrà lloc del 9 al 15 d'agost i inclourà debats i xerrades sobre banca ètica i energies renovables

També hi haurà Enric Hernàez, Burruezo, Freixas i Alabajos, Joanjo Bosk i Dani Flaco

“L'estiu no és per desconnectar el cervell. El cervell ha de pensar sempre per no oxidar-se”, diu Pere Camps, director del Barnasants i també del festival Camallera Cançó d'Autor, que ahir va presentar la cinquena edició al restaurant Els Jardins de la Mercè de Girona, amb la presència de bona part dels artistes participants. Pere Camps pensa i parla com una metralladora que dispara idees contundents contra objectius ben precisos: el festival de cançó que organitza en col·laboració amb l'Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies i amb la Casa de Cultura de Camallera és “una proposta diferent dels grans festivals d'estiu com ara Peralada, amb el seu casino, i Cap Roig, amb La Caixa, que són absolutament consumistes”. I aquest any el festival de Camallera fa un pas més en la seva consolidació com la “república de les paraules d'estiu, les paraules musicades i les debatudes”, amb la programació de tota una sèrie de xerrades, debats, presentacions i projeccions sobre temes relacionats amb la banca ètica, les energies renovables, el dret a decidir i la memòria històrica.

La cantant Maria del Mar Bonet obrirà el festival a la plaça Feliu de Camallera –on tindran lloc tots els concerts, sempre a les 22 h i amb una entrada de 10 euros– el divendres 9 d'agost, acompanyada per Lautaro Rosas. El mateix dia tindrà lloc a la Casa de Cultura de Llampaies el debat El dret a decidir, un dret democràtic (19 h), amb representants de diversos partits, moderats per Pere Camps.

El dissabte 10 d'agost hi actuarà Dani Flaco, fidel al festival de Camallera des de la primera edició. Prèviament, a la Casa de Cultura de Camallera es farà una xerrada sobre la construcció social de la banca ètica Fiare.

El diumenge 11, Enric Hernàez, un altre habitual del festival, hi presentarà poemes catalans i occitans musicats, entre els quals n'hi haurà de David Castillo, que just abans haurà ofert un recital poètic (19.30 h). El mateix diumenge al migdia es farà un vermut literari per presentar el llibre Estofat de Vacunin (Edicions Cal·lígraf), de Jaume Torrent.

El dilluns 12, Mercè Poch i Olga Falgueras interpretaran les cançons de Federico García Lorca per a La Argentinita. A la tarda també es projectarà No oblidem!, la primera part del recital d'homenatge als represaliats pel franquisme celebrat al Liceu l'abril del 2002.

El dimarts 13, Cesk Freixas i Pau Alabajos compartiran escenari i cançons, com ja ho van fer al Barnasants. El mateix dia Roger Palà presentarà l'Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics del 2012.

El dimecres 14 hi actuaran Pedro Burruezo i la Bohèmia Camerata en format de trio, amb el seu espectacle Misticísssimus, després d'un acte divulgatiu de la cooperativa d'energia verda Som Energia. Tancarà el festival l'empordanès Joanjo Bosk, amb la seva Cançó per Elna, el dijous 15 d'agost. El mateix dia a la tarda es projectarà Silvio Rodríguez. Concierto para el pueblo dominicano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.