cultura

El llibre

Història d'una ‘okupa' japonesa

MÀRIUS SERRA recomana un llibre d'Éric Faye inspirat en un cas real que va tenir lloc al Japó, en què una dona vivia d'amagat a casa d'un home

Una novel·la breu que relata la delicada història d'una ocupació parcial. Un meteoròleg japonès, solitari i misantrop, descobreix que quan torna de treballar a la nevera de casa hi falten coses. Estranyat, instal·la una càmera a casa i, des de la feina, observa com té una inquilina que durant el dia viu a la seva casa i de nit dorm amagada a la cambra de mals endreços. A partir d'aquesta descoberta, res no serà igual en la seva vida. La història real, que Faye va llegir a la premsa, d'aquesta desnonada i okupa parcial li permet reflexionar sobre la solitud i la memòria dels llocs amb un estil delicat i essencial.

LA INTRUSA
Éric Faye
TRADUCCIÓ:
Anna-Maria Corredor
EDITORIAL:
Edicions de 1984
PÀGINES:
104
PREU:
12 euros
Màrius Serra (Barcelona, 1963) és, sens dubte, el ludolinguista més mediàtic de la història de Catalunya. L'última de les moltes obres publicades i premis rebuts és Plans de futur (Proa), premi Sant Jordi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.